Ankara'da okul servis araçlarına 85 bin TL ceza kesildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2011 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu'nun servis araçlarına yönelik sürdürdüğü denetimlerin okulların kapanacağı tarihe kadar süreceğini bildirdi.

Ankara Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, ?Vali yardımcısı başkanlığında İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden oluşturulan Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu'nun çalışmalarına kararlılıkla ve aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Geleceğin teminatı olan çocukların okullarından evlerine, evlerinden de okullarına güvenli bir ortamda taşınması için okul servis araçlarının teknik ve fenni denetimlerine, okulların tatile gireceği 17 Haziran 2011 tarihine kadar devam edileceği kaydedildi.

Açıklamada ?Ankara ilinde sürdürülen etkili ve kararlı denetimlerle; araçlarda okul taşıtı yazısının bulunması, ışıklı lambaların çalışılırlığı, sağlık çantası, kapı ve pencere durumu, araçların yaşları ve kapasiteleri, yangın söndürme cihazlarının mevcudiyeti, sürücülerin ve belgelerin nitelikleri ile sigorta sistemleri dâhil mevzuat bakamından aranması gereken tüm hususlar göz önüne alınarak, 2507 aracın denetlendiği ve 350 araca 81 bin 282 TL ceza kesildi." denildi.

Ayrıca bazı okul taşıt sürücülerinin uyarıldığı ve bazılarının da trafikten men edildiğine dikkat çekilen açıklamada, öğrencilerin can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Sürücülerin, okulların tatile gireceği 17 Haziran 2011 tarihine kadar taşıtların geliş-gidiş saatleri ile belirlenen güzergâhlara mutlaka riayet etmesi uyarısında bulunulan açıklamada, sürücüler ve araç personelinin genel tutum ve durumlarının da izlenerek mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten derhal men edileceğinin altı çizildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber