8 devlet memuruna dolandırıcılık iddiası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2011 12:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde, terör ve terörden doğan zararların karışlanması nedeniyle çıkarılan yasa kapsamında, Kaymakamlık bünyesinde kurulan komisyonun memur 8 üyesi hakkında, 'köylere gitmeden keşif tutanakları hazırladıkları' iddiasıyla, 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde 12 vatandaş Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, 5233 Sayılı Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun kapsamında kurulan komisyonun 8 üyesinin, köylere gitmedikleri halde gitmiş ve keşif yapmış gibi tutanak tuttuklarını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın 8 devlet memuru hakkında başlattığı soruşturma kısa sürede tamamlandı. Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, Kulp Alt Tespit Komisyonunun başkanı ve 7 üyesinin 'Taşınmazların bulunduğu köy mahalline gitmeksizin, gitmiş ve keşif yapmış gibi tespit tutanağı düzenledikleri ve yolluk aldıkları anlaşılmıştır' denildi.

Şüphelilerin, görevi gereği düzenlemeye yetkili olduğu resmi bir belgeyi sahte olarak düzenlediği belirtilen iddianamede, şüpheli kamu görevlilerinin 'Resmi evrakta sahtecilik' ve 'Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istendi.

Haklarında dava açılan devlet memurları dün Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan 8 sanıktan 5'nin katıldığı duruşmada, sanıklar, keşiflerin köy halkının ve mahalli bilirkişilerin beyanlarını dikkate alarak yaptıklarını iddia ederek, suçsuz olduklarını savundular.

Mahkeme hayati, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber