MEB, il içi yer değiştirmelerde kafa karıştırıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik'in Geçici 3. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

?Geçici Madde 3- (Ek: 30.7.2010/27657 RG)
(1) Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dahil iller ile birinci hizmet bölgesine dahil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içi ve iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.?

Bu hükümlere göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dahil iller ile birinci hizmet bölgesine dahil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içi ve iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilme hakları var iken MEB, öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunun 3. Genel Açıklamalar bölümündeki; ?3.10. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.? açıklamalarına göre sadece iller arasında bu yer değiştirmeye izin veriyor.

Fakat MEB, 2011 öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunun 3. Genel Açıklamalar bölümündeki; ?3.16. 06.05.2010 tarihinde yayımlanan Yönetmelikle yürürlükten kaldırılan Yönetmelik hükümlerine göre zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere ikinci ve üçüncü hizmet bölgesine dâhil iller ile birinci hizmet bölgesine dâhil illerin (D) ve (E) ilçelerindeki eğitim kurumlarında 6/5/2010 tarihi itibarıyla görev yapmakta olan öğretmenler, adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla bulundukları eğitim kurumlarında ya da illerde çalışmaları gereken sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın il içi ve iller arasında yer değiştirme dönemlerinde yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.? açıklamaları ile de hem il içi hem de il dışına bu yer değiştirme hakkını veriyor. Ama il içi yer değiştirme başvuruları alındı. Yerleştirmelerde yapılmasına rağmen il içi yer değiştirme kılavuzundaki yukarıdaki açıklamaya göre yerleşenlerin atamaların iptal edileceği söyleniyor.

Yönetmeliğe aykırı olan bu durum il dışı kılavuzundaki yukarıdaki açıklamaya da aykırıdır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber