Uyku apnesi hastalığı ciddiye alınmıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2011 22:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Kişinin bilinç fonksiyonlarını azaltan, kalp ve damar hastalıkları ile felce zemin hazırlayabilen, metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına neden olan ve tansiyon, şeker dengesini güçleştiren uyku apnesi hastalığının, vatandaşlar tarafından ciddiye alınmadığı ifade edildi.

Sivas Numune Hastanesi bünyesinde kurulan uyku polikliniği ve laboratuvarı, hafta başından itibaren hizmet vermeye başladı. Poliklinik ve laboratuvar hizmetinin tanıtımı amacıyla bugün bir basın açıklaması yapıldı.

Uygulamalı basın açıklamasında hastalara nasıl hizmet verildiği anlatıldı. Buna göre, doktor tarafından kontrol edilen hasta, kendisine verilen randevu akşamında hastaneye geliyor. Hastanın uyku halini değerlendirmeye yarayan bazı elektrotların hastaya bağlanmasının ardından, kişinin sabaha kadar uyuması sağlanıyor. Sabaha kadar bilgisayar ve kamera aracılığıyla teknikerler tarafından takip edilen hastanın bilgisayar kayıtları doktor tarafından değerlendiriliyor. Hastanın şikayetinin ağırlığı ve etkilenip etkilenmediği şeyler doğrultusunda tanı konularak tedavi sürecine geçiliyor.

Poliklinik ve laboratuvar hizmeti, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden ihtisasını yapan Dr. Pınar Özkan Epöztürk ve bu konuda eğitim gören teknisyenler tarafından veriliyor. Uyku bozukluğunun yeni yeni tanınan bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Epöztürk, hastalığın halk arasında ?uyku apnesi' olarak bilindiğini kaydetti. Hastalığın yeteri kadar ciddiye alınmadığının da altını çizen Epöztürk, ?Kişinin bilinç fonksiyonlarını azaltabilen, kalp ve damar hastalıkları ile felce zemin hazırlayabilen bir hastalık. Ayrıca, tansiyon ve şeker dengesini güçleştiren ve metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımına neden olabiliyor.? dedi.

Laboratuvarda aynı anda 3 hastanın takibinin yapılabildiğini söyleyen Numune Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fikret Özkan da ?Horlama başta olmak üzere uyku düzeni bozuk olan herkesi hastanemize davet ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber