Enerji bürokratlarına 'çetecilik' davası açıldı

Haber Giriş : 14 Nisan 2005 05:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık, CHP'den AKP'ye geçen Batman Milletvekili Nezir Nasıroğlu'nun amcasının oğlu Muzaffer Nasıroğlu, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Önder Piyade, yardımcısı Servet Üst, işadamları Cemil Kazancı, İbrahim Selçuk, Necati Altın, Yaşar Giregiz, Enerji Bakanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Cemalettin Tüley'in de aralarında bulunduğu 18 kişi hakkında, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, rüşvet almak' suçlarından Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, 31 sayfalık iddianamesinde, tutuklu sanık İbrahim Selçuk hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu.

Savcı Özcan, sanıklardan Ezgi İnşaat Şirketi'nin sahibi İbrahim Selçuk için, 'Enerji Bakanlığı'nda geçmiş dönemler ve bu dönemden aldığı siyasi güç ve çeşitli yöntemlerle oluşturduğu baskı, şiddet ve tehdit sonucu, çıkar amaçlı suç örgütünü oluşturduğu, bu örgütü yönettiği ve bu örgüt adına faaliyetlerde bulunduğu anlaşılmıştır' ifadesini kullandı.

İşadamı Selçuk'un, 1995-1999 yılları arasında ANAP Ankara İl Başkanlığı yapması nedeniyle kendisine siyasi bir güç oluşturduğu belirtilen iddianamede, halen Enerji Bakanlığı'nda bu gücünü kullandığı ve Gaziosmanpaşa'daki bürosunun siyasilerin uğrak yeri olduğu öne sürüldü.

AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya'nın da Selçuk'u arayarak, eşi üzerine kayıtlı Aram Şirketi'ne EÜAŞ'den ihale alma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber