Polisten çocuklara: Tanımadığınız kişilerden para ve hediye almayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2011 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Emniyet Müdürlüğü, okul öncesi çocukların, ev dışında özellikle kalorifer daireleri, bodrumlar ve inşaatlarda oynamalarına izin verilmemesini istedi.Emniyet, ailelere çocukların sokaktaki tehlikelerden korunması için gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ailelere, çocuklarını kendilerine yakınlık gösteren yabancılardan uzak durmaları yönünde uyarmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Ebeveynlerden yabancıların verdiği hediyeleri kabul etmemesi yönünde çocuklarını eğitmeleri uyarısında bulunulan açıklamada, "Bu gibi girişimlerde bulunanları veya kendilerini rahatsız edenleri hemen en yakın güvenlik görevlisine söylemelerini ve size de mümkün olduğu kadar çabuk haber vermelerini isteyin. Evden dışarı çıktığınızda, nerede ve kiminle birlikte olduğunuzu ailenize söyleyin. Çocukları dışarı çıktığında üzerlerinde fazla miktarda para ve kıymetli eşya bulundurmayın." denildi.

Çocukların tanımadığı kişilerin araçlarına binmemesinin tavsiye edilmesine dikkat çekilen açıklamada, çocukların kesinlikle tanımadığı kişilerle ilişki kurmamaları gerektiği vurgulandı.

Çocukların yabancılarla bir yere gitmemesinin önemine vurgu yapılan açıklamada, çocuklara şu öğütlerde bulunuldu: "Yabancı kişilerle herhangi bir yere gitme. Yardım talebinde bulunan yabancılara yardımcı olurken dikkatli ol. Evde yalnız kaldığında tanımadığın kimseye kapıyı açma. Issız parklar, yollar ve yerlerden uzak dur. Telefonda yabancı kimseye bilgi verme. Toplu olarak oynayan çocuklardan ayrılma ve tek başına oynama. Takip edildiğini hissettiğinde, büyüklerden yardım iste ve bu durumlarda ıssız yerlere değil, kalabalığa doğru git. Sana zarar vermek isteyen kişilere iyi bakıp onları teşhis et ve araçlarının plakasını al. Kendine ve arkadaşlarına bir şey yapıldığında derhal ailene ve polise haber ver."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber