Sağlık personeli adaylarının sesini duyun!

Seçim öncesi birçok kurum personel alımını gerçekleştirdi. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin kadrolu pozisyona öğretmen ataması yaptı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı personel alımı yaptı ve sonuçları açıkladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı da personel alımını yaptı. Ülkenin en çok personel barındıran 2. bakanlığı olan Sağlık Bakanlığı ise personel alımı ile ilgili beklenen RESMİ açıklamayı bir türlü yapmadı. Bu konudaki personel planlamasının nasıl olacağına dait hiçbir bilgilendirme yapılamadı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Resmi olmasa da Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, 07 Haziran 2011 tarihinde TGRT'de Seçime Doğru programında Temmuz sonu gibi 17 bin, yıl sonuna doğru da 5 bin olmak üzere toplamda 22 bin sağlık personeli alımının planlandığını açıkladı. Bu alımın nasıl yapılacağı hususunda hiçbir fikrimiz yok. Milli Eğitim Bakanlığı bundan sonraki alımlarını kadrolu yapacağını açıklamış fakat Sağlık Bakanlığı'ndan bundan sonraki alımların ne şekilde olacağı konusunda hiçbir açıklama gelmemiştir. Bundan sonraki alımların kadrolu mu sözleşmeli mi olacağı konusunda yıllardır atanmayı bekleyen biz adayların bu konuda bilgilendirilmesini rica ediyoruz.

Yine Maliyeden vizesi alındığı ifade edilen 17 bin kişilik kadronun bölümlere dağılımı belliyse en azından onu ve alım için tam tarihi açıklasınlar da, hangi bölümden ne kadar kişi alınacak ne zaman alınacak onu bilelim. Böylece az çok atanıp atanamayacağımıza göre tahmin yürütür ve yolumuzu ona göre çizeriz. Çünkü bizler, alacağımız bu habere göre geleceğimizi planlamaya çalışıyoruz. Evlilik, yaşayacağımız yer, özelde çalışma durumumuz gibi diğer konularda kendimize yön verebilmek için bu çağrımızı Sağlık Bakanlığı'nın dikkate almasını istiyoruz.

Ayrıca, temmuz ayında alım yapılması planlanıyorsa yeni personel alım kılavuzuna, 15 olan tercih sayısının 25'e çıkarılmasını; 26.tercih olarak da ''İlk 25 tercihime atanamadığım takdirde Sağlık Bakanlığı'nın uygun gördüğü boş pozisyona atanmayı kabul ediyorum / etmiyorum' 'seçeneklerinin konularak düzenlenmesini talep ediyoruz. Bu uygulamayla ülkemizde dengeli bir sağlık personeli dağılımı olacak, atamayı bekleyen yüksek puanlıların hak kaybı önlenecek ve atama sonrası kontenjanların boş kalması ihtimali en aza indirilecektir.

Bu konularda bizler KPSS Sağlık forumu üyeleri olarak gereken yerlere mail ile taleplerimizi bildiriyoruz.

Memurlar.net KPSS-Sağlık forumu üyeleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber