Ailelere karne uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kırık notu olan öğrencilerin ailelerini uyaran Doruk Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Fatih Gök, "Çocukların en hassas olduğu bugünlerde başarısızlıklarını yüzlerine vurmak yerine onlara destek vermeliyiz" dedi.

2010 - 2011 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle öğrencilerde ve velilerde karne heyecanı başladı. Bursa'da yaklaşık yarım milyon öğrenci karnelerini alacak. Zayıfı alan öğrencilerin ailelerine tavsiyelerde bulunan Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Fatih Gök, karne notları belli olduktan sonra çocuğa kendini kötü, yetersiz ve başarısız hissettirici yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin karne heyecanının yanında SBS ve üniversite sınavlarına hazırlık sürecinden de geçtiğini dile getiren Dr. Fatih Gök, "Yaşanan bu yoğun süreçte başarılı öğrencilerimiz kadar başarısızlar da elbette olacaktır. Başarısız olması durumunda çocuğa uygulanacak şiddet ve dışlamalar çocuğa zarar verir. Böyle olunca çocuklarımız ister istemez yanlış davranışlara sürüklenmektedir. Çocuğa uygulanacak baskı, şiddet ve dışlanma onun evden kopmasına, kaçmasına veya bir çıkış yolu bulamayınca en son çare intiharı kurtuluş olarak görmesine sebebiyet verir" dedi.

Çocukların özellikle karne dönemlerinde anne ve babalarının şefkatine daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyleyen Dr. Gök, anne ve babaların çocuklarını anlamaları ve yoğun sınav sürecinde çocuklarına destek vermeleri gerektiğini anlattı. Karnedeki kötü notların mümkün olduğu kadar soğukkanlı karşılanması gerektiğini dile getiren Doruk Sağlık Grubu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gök," Çocuklarımıza ağır sözler söylemek ve sert davranışlarda bulunmak yerine onları teskin edici, moral verici sözlerle destek vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber