Polis Koleji 61. dönem mezunlarını verdi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 15:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Polis Koleji 61. dönem mezunlarını verdi. Törene katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, genç mezunlara ?Nasıl olsa polis olacağız, amir sınıfında bu teşkilata katılacağız diye kendinizi sakın bırakmayın. Sizlerden önce bazılarının düştüğü hataya düşmeyin. Azminizi, kararlılığınızı, çalışmanızı, başarınızı devam ettirin.? diye seslendi.

Mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Osman Güneş, yeni mezunları tebrik ederek, ?Bundan sonra polis akademisinde sürdüreceğiniz eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum.? dedi.

Emniyet teşkilatının 234 bin kişilik iyi eğitilmiş insan gücü, çağın gereklerine uygun yapısı ve teknolojik imkânları ile vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamaları için gayret gösterdiğini kaydeden Güneş, ?Görevlerini toplumun ihtiyaçlarına ve hizmetin gereklerine uygun olarak güvenlik-özgürlük arasındaki hassas dengeyi ve vatandaş memnuniyetini göz önünde tutarak yerine getirmektedir.? diye konuştu.

Polis Koleji'nin 1938 yılından bugüne kadar 8 bin 252 mezun verdiğini söyleyen Güneş, ?Bugün de bu kervana 165 öğrencimiz akademili olarak katılacaktır.? şeklinde konuştu.

Kolejin ulaştığı eğitim seviyesinin herkes tarafından takdir ile karşılandığını kaydeden Güneş, ilginin de her geçen gün arttığını vurguladı.

"ÖZGÜRLÜKLERİN OLMADIĞI YERDE GÜVENLİĞİN DE BİR ANLAMI KALMAZ"

Terör başta olmak üzere dünyadaki birçok gelişmenin can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale geldiğini ifade eden Güneş, ?Güvenlik hizmetleri de her geçen yıl daha çok ihtiyaç duyulan bir hizmet haline gelmektedir. Değişen ve gelişen şartlara uygun olarak, vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama hususunda hizmetleri en iyi şekilde sunmanın gayreti içindeyiz.? diye konuştu.

Vatandaş memnuniyeti ve özgürlüklerin korunması noktasına dikkat çeken Güneş, ?Özgürlüklerin olmadığı bir yerde güvenliğin de bir anlamı kalmamaktadır.? ifadelerini kullandı.

Polisin sokaktaki tavrı ve vatandaşa yaklaşımının sadece kendi kurumu ve şahsını değil, devletin saygınlığını da temsil ettiğine dikkat çeken Güneş, ?Bu bakımdan polisin vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı son derece önemlidir. Güvenlik-özgürlük dengesinin korunması, insan hakları ve hukuka saygının vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları her şeyden önce personelin eğitimi ile ilgilidir." dedi.

Güneş, güvenlik birimlerinin eğitimi konusunda bir zihniyet değişimi gerçekleştirildiğini vurguladı. 2002 yılında teşkilattaki yüzde 15 olan yüksek okul ve üniversite mezunu polis oranının bugün yüzde 85'lere yükseldiğini belirtti. Güneş, ?Artık polis teşkilatımızın hizmet içi eğitimi dünya standartlarına uygun bir şekilde ve uygun mekânlarda yapılmak üzere bir proje başlatılmıştır. Uluslar arası Polis Eğitim Merkezi projesinin ihale aşamasında olduğunu ve bunun bu teşkilata çok büyük saygınlık kazandıracağını sizlerle paylaşmak istiyorum.? diye konuştu.

"AMİR SINIFINDA BU TEŞKİLATA KATILACAĞIZ DİYE KENDİNİZİ SAKIN BIRAKMAYIN"

Güneş, mezun öğrencilere, ?Burada karşılıklı saygı-sevgiyi, insana yaraşır davranışları, kardeşlik-dostluk ve yardımlaşmayı, insana hizmet etmeyi öğrendiniz. Güler yüzü, şefkati her ne şart altında olursa olsun milletine yararlı olmayı ve vatandaşın hizmetine koşmayı kendinize şiar edindiniz. Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk vatanı ve Türk milletinin bekasının yılmaz bekçileri olacaksınız. İnanıyorum ki göreve başladığınızda emniyet teşkilatı sizlerle güç bulacaktır, övünecektir.? diye sesledi.

Böyle bir okulda eğitim gördükleri için genç mezunların şanslı olduğunu vurgulayan Güneş, ?Sizlere verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. Buradan akademiye gidince her şey bitti diye düşünmeyin. Nasıl olsa polis olacağız, amir sınıfında bu teşkilata katılacağız diye kendinizi sakın bırakmayın. Sizlerden önce bazılarının düştüğü hataya düşmeyin. Azminizi, kararlılığınızı, çalışmanızı, başarınızı devam ettirin. Daha iyiyi, daha mükemmeli yakalamaya çalışın.? tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Güneş, aileleri de tebrik etti.

ÖĞRENCİLER GÜNEŞTEN ETKİLENDİ, VELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Törende, Polis Koleji Müdürü Cahit Demir, dönem birincisi Abdülkadir Tezer ve edebiyat öğretmeni Ahmet Kaya da birer konuşma yaptı. Açık havada gerçekleşen törende, üç öğrenci ise güneşten etkilenerek bayıldı. Bayılan öğrenciler içeriye taşınarak sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Bu sırada töreni izleyen bir veli mezunların güneşte bekletildiğini belirterek tepki gösterdi.

Törende dereceye giren ilk 10 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Dönem birincisi Abdülkadir Tezer, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende okul karate takımı ve trampet takımının gösterisi de ilgiyle izlendi.

Tören sonunda genç mezunlar, şapkalarını havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber