Hastane bakterilerini yok eden antibakteriyel krem geliştirildi/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Haziran 2011 17:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyeleri, karanfil yağı, çinko oksit ve çay tohumu özü katkılı, hastane bakterilerini dezenfekte eden doğal antibakteriyel krem geliştirdi.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zengin, Doç.Dr. Mustafa Aslan, Doç. Dr. Mustafa Küçüksipahioğlu ve SAÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Şefi Doç.Dr. Oğuz Karabey, üç yıl süren çalışmalar sonucunda tamamen doğal antibakteriyel krem geliştirdi. Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Zenin, yaptığı açıklamada, yaklaşık üç yıl süren çalışmalar ve uzun süren testler sonucunda hastane bakterilerini dezenfekte eden krem geliştirdiklerini söyledi. Laboratuvar ortamında yürütülen yaklaşık 5 bin testin sonucunda kremin karanfil yağından elde edilen 'Eugenol'; çinko oksit ve çay tohumundan elde edilen etken maddelerin birleşimiyle ortaya çıktığını ifade eden Zengin, ?Krem tamamen doğal. İnsan sağlığına hiçbir zararı yok.'' diye belirtti.

Bu ürünün piyasada mevcut nemlendirici ve bakım kremlerine de eklenebileceğini, bu kremlere aynı zamanda hijyen özelliği kazandıracağını vurgulayan Zengin, maliyetinin de diğer ürünlere göre daha ucuz olduğunu kaydetti. Zengin, ?Yüzde 100 hedefe ulaşılmadığı halde 250 ml'lik ürünler 80-90 lira. Bizimkinin maliyeti 30-35 liraya geliyor. Şu an piyasadaki antibakteriyel etkisi olan ürünlerin yüzde 50'sine geliyor.'' dedi.

Zengin, ürünün patentini aldıklarını belirterek, ürünün pazarlanması konusunda SAÜ Rektörlüğü ile görüştüklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber