Kadroya başvurmayan sözleşmeli öğretmenlere ek süre

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 01:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Haziran 2011 tarihli haberimizde, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik MEB genelgesindeki eksikliğe dikkat çekmiştik. Bu haberde, kanunla verilen bir başvuru süresinin idari bir işlemle kısaltılmasının mümkün olmadığını belirtmiştik. MEB bu uyarımıza yönelik yeni bir işlem tesis etti.

MEB'in il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği açıklama şu şekildedir:

Sözleşmeli öğretmen iken 632 sayılı KHK kararname gereğince kadrolu öğretmenliğe geçmek isteyen ancak, çeşitli nedenlerle başvuru yapamayanlar için başvuru ve onay ekranı 04 Temmuz 2011 tarihine kadar yeniden açılmıştır. İlinizde görev yapan ve başvuru yapamayan sözleşmeli öğretmenlerin MEBBİS Personel Modülleri Başvuru İşlemlerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile başvuru yapmaları gerekmektedir. Kurumlar tarafından onaylanan başvurular yeniden değerlendirilecektir.

Başvuru bittikten sonra sıkıntı yaşanmaması için onaylama işleminden önce başvuruların dikkatlice incelenmesi, kadrolu öğretmenliğe atama şartlarını taşıyanların başvurularının onaylanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize.

Leyla ORAL
Personel Bilgi Yönetim Sistemi
Yönetim, Denetleme ve Koordinasyon
Şubesi Müdürü

Tel : 0 312 413 13 62
Fax : 0 312 418 03 81

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber