MEB, YİBO'lardaki bayan müdür yardımcılarına lojman tahsis etsin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2011 02:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 18 inci maddesinde yapılan değişiklik ile ?(5) Yatılı kız öğrencisi bulunan eğitim kurumlarının müdür yardımcılığı norm kadrosundan en az biri kadın adaylara ayrılarak kadın adaylar arasından atama yapılır. Söz konusu kadroya başvuruda bulunan kadın aday olmaması durumunda bu kadroya atama yapılmaz." hükmü getirilerek Yatılı kız öğrencisi bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Pansiyonlu Okullara bayan müdür yardımcısı ataması yapılmıştır.

24/03/2008 tarih ve 837 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Personeline Tahsis Edilen Kamu Konutlarına İlişkin Uygulama Yönergesinin ?Kamu konutlarının türleri? başlıklı, 5. maddesi, 1. fıkrası (a) bendinde; ?(1) İ millî eğitim müdürü, bakanlık başmüfettişi, bakanlık müfettişi (bakanlık teftiş bölgelerinde), il millî eğitim müdür yardımcısı, ilköğretim müfettişleri başkanı, ilçe millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdürlüğü şube müdürü, ilçe millî eğitim müdürlüğü şube müdürü, okul müdürü, kurum müdürü(halk eğitimi merkezi müdürü, mesleki eğitim merkezi müdürü, rehberlik araştırma merkezi müdürü, öğretmen yetiştirme ve hizmet içi eğitim merkezi müdürü, öğretmen evi müdürü), okul müdür başyardımcısı ve pansiyonlu okullarda pansiyondan sorumlu bir müdür yardımcısı, kadro unvanıyla görevli personele görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği sayılan unvan sıralamasına göre tahsis edilen konutlardır.? hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere ?Yatılı kız öğrencisi bulunan eğitim kurumlarının kadın müdür yardımcısı? ibaresi eklenerek yatılı kız öğrencisi bulunan yatılı ve pansiyonlu eğitim kurumlarında kadın yöneticisi bulunmamasına bağlı olarak yaşanan ciddi sorunların önüne geçilebilecektir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber