Eğitim-Sen: Eğitimdeki sorunlar azalacağına, artıyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, eğitim sistemindeki sorunların 2010-2011 eğitim döneminde de artarak devam ettiğini ileri sürdü.

Eğitim-Sen, eğitim sistemindeki sorunların artarak devam ettiği ileri sürdü.

Türkiye'de okullaşma sorunun çözülemediği vurgulanan açıklamada, nüfusun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan engellilerin de eğitim hakkından yeterince faydalanamadığı iddia edildi.

Eğitim-Sen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''2010-2011 eğitim öğretim yılında derslik, okul, öğretmen, memur ve hizmetli açıklarına da çözüm üretilmemiş, okulların araç gereç ve fiziki altyapı ihtiyaçları giderilememiş, eğitim emekçilerinin ekonomik, demokratik, sosyal ve özlük haklarında kayıplar yaşanmış, üniversite kapılarındaki yığılmayı önlemek için gerekli adımlar atılmamıştır. Kısacası her yıl yaşanan sorunlar geçtiğimiz yıl içinde daha da artarak devam etmiştir.

Öğrencilerimizi kelimenin tam anlamıyla test makinesi haline getiren SBS, YGS, LYS, KPSS vb gibi sınavlar eğitim sistemimizin omurgası haline gelmiştir. İlköğretimden ortaöğretime geçiş sınavları üç kez değişikliğe uğramıştır. 6.,7. ve 8. sınıflara uygulanmaya başlanan SBS, daha sonra kademeli olarak sadece 8. sınıflara uygulanır hale getirilmiş, üniversiteye giriş sınavları da neredeyse her yıl değiştirilmiştir. ÖSYM'nin şifre skandalı nedeniyle 1 milyon 700 bin öğrenci ve aileleri büyük bir travma yaşamış, ancak şifre skandalına neden olanlar hakkında herhangi bir yasal işlem yapılmamıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber