Evde eğitim alan öğrenciler karne coşkusu yaşadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2011 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da evde eğitim hizmeti alan 110 engelli öğrenci karnelerini aldı. Aileleriyle birlikte etkinliğe katılan öğrenciler, arkadaşlarının sunduğu tiyatro gösterisini ilgiyle izledi ve çalınan müzikle eğlendi.

Karne töreni, Vali Ahmet Kayhan Öğretmenevi'nde yapıldı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin; hastanede yatan, okula gidemeyen engelli öğrencilerin eğitimine devam etmeleri için her türlü çalışmayı yaptıklarınılarını belirtti.

Hemen her öğrenciye evde eğitim alabilmesi için öğretmen görevlendirdiklerini dile getiren Şahin, tek bir çocuğun bile eğitimin dışında bırakılmamasını amaçladıklarını vurguladı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve AK Parti eski Milletvekili Lokman Ayva, tekerlekli sandalyesi bir hafta önce çalınan Fatma Beydanur Kızmaz'a tekerlekli sandalye verdi. Kızmaz'ın sandalyesinin çalınmasına atıfta bulunan Ayva, "İnşallah kullanmak zorunda kalmazlar." dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık ise Epidermolizis Bülloza (EB) hastalığı olan Resul Can Dırak'a dizüstü bilgisayar hediye etti.

Evde eğitim hizmeti alan öğrencilerin sunduğu tiyatro gösterisi salondakilerden büyük alkış aldı. Engelli öğrencilerin karnelerini öğretmenleri verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Vali Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, İl Sosyal Hizmetler Müdürü İzzet Güneş ve İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci karne alan engelli öğrencilerin sevincine ortak oldu. Öğrenciler ve aileleri, karnelerinin dağıtılmasının ardından çalınan müzik eşliğinde eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber