Öğrencilere müzik aleti için eğlence programı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun müzik öğretmeni, müzik aleti temin etmekte sıkıntı yaşayan öğrencilerine katkı sunmak amacıyla örnek bir davranış sergiledi.

Dumlupınar İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Emre Meriç, öğrencilere ve okula, müzik aleti kazandırmak için öğretmen arkadaşlarıyla birlikte biletli bir müzik eğlence programı tertiplediklerini söyledi.

Öğrencilerinin piyano çalabilmesini çok istediğini ve bunun için öncelikle okula piyano almak gerektiğini açıklayan Meriç, şöyle konuştu:

"Görev yaptığım Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda ekonomik durumu çok düşük olan öğrenciler bulunuyor. Dumlupınar Mahallesi de Tatvan'ın en yoksul mahallelerinden biri. Öğrencilerimizin enstrüman alacak imkanı olmuyor. Okuldaki müzik aletleri de çok yetersiz. Biz de maddi durumu kötü olan velilerden, bu aletlerin alımı için talepte bulunamadım. Okula öncelikle bir piyano almayı amaçlıyordum. Piyano alabilmek için gereken parayı bulmam gerekiyordu. Bu fikir aklıma geldi. Müzikle ilgilenen öğretmen arkadaşlarımla biraraya gelerek, böyle bir program hazırlamayı istediğimi söyledim. Onlar da olumlu bakınca, biletli müzik eğlence programını düzenledik. Biletlerin büyük bir bölümünü ilçede görev yapan öğretmenlerimiz satın aldı. Programımıza yoğun ilgi oldu. Bu da bizi sevindirdi."

Öğrencilerin müziğe ilgi duyması ve müzik alanında kendilerini geliştirmesi için çabalarının devam edeceğini anlatan Meriç, özellikle bazı öğrencilerin alt yapısını güçlü tutmayı, onları profesyonel anlamda yetiştirmeyi ve konservatuvar okumaya teşvik etmeyi istediğini ifade etti.

Düzenlenen organizasyonun ihtiyaçlarının bir kısmına cevap verdiğ ini belirten Meriç, talep olması ve ilgi gösterilmesi halinde, ilçedeki diğer okullar için de bu tür programları gönüllü olarak düzenleyebileceklerini söyledi.

Düzenlenen geceye solist olarak katılan Dumlupınar İlköğretim Okulu Fen Teknoloji Öğretmeni Berna Sıla Ceylan ise, bu etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ceylan, şunları dile getirdi:

"Öğretmenlerden oluşan grupta şarkılar seslendirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu programdan elde edilen gelirle birçok öğrenci, müziğe daha çok ilgi duyacak ve müzik aletleriyle tanışma fırsatını bulacak. Emre arkadaşımız bize bunu önerdiğinde, bu teklifi seve seve kabul ettik. Böylece okula enstrüman alınabilecek. Bu öncelikle Dumlupınar İlköğretim Okulu için düşündüğü müz bir projeydi. Ama talep olması halinde ilçedeki diğer okullar için de program düzenleyebiliriz."

Grubun düzenlediği programa çaldıkları enstrümanlarla Yusuf Tabakoğlu, Mustafa Korucuoğlu, Deniz Yalçın adlı öğretmenlerde katkı sundu. Programda okul öğrencileri de şarkılar seslendirdi.

Tatvan Halk Eğitim merkezi Salonunda düzenlenen müzik eğlence programına, öğretmenler büyük ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber