Emekli diplomat önce eşini iki saat sonra da kendini vurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2011 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir ÖZEN- Bahri KARATAŞ

İZMİR'in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi'nde, plaj yakınlarında ağaçların altında geçen pazar günü cesetleri bulunan emekli diplomat 77 yaşındaki Mustafa İlhan Özbabacan ile eşi 60 yaşındaki Emine Sibel Özbabacan'ın otopsileri yapıldı. Yapılan otopsi sonucu Mustafa İlhan Özbabacan'ın eşini vurduğu, 2 saat sonra da intihar ettiği kesinleşti.

Marmaris'te 13 yıldan bu yana yaşayan ve ilk olarak geçen mayıs ayında tatil için Ildırı yakınlarındaki Kaya Prestige Sunshine Otel'e gelen Özbabacan çifti, 4 Haziran'da otele yeniden giriş yaptı. İlk kaldıkları 406 numaralı odada konaklayan çift, 10 Haziran cuma günü saat 11.00 sıralarında "Marmaris'e oy kullanmaya gidiyoruz. Pazartesi veya salı döneriz" diyerek otelden ayrıldı. Çiftin otomobil kiraladığı Marmaris'teki 'Emek Rent-A-Car' şirketi yetkililerinin, Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ile oteli arayarak, "Araç takip sistemimiz aracın iki gündür hareket etmediğini gösteriyor" diye bilgi vermesi üzerine, geçen 12 Haziran pazar günü, çiftin cesetleri, Alaçatı'nın en ünlü beach cluplarına 50 metre uzaklıkta ağaçların altına serili havlunun üstünde yanyana bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından cenazeler otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Yapılan otopsi sonucunda, önce eşini göğsünden vurduğu belirlenen Mustafa İlhan Özbabacan'ın, eşinin ölümünden yaklaşık 2 saat sonra kafasına ateş ederek yaşamına son verdiği ortaya çıktı.

CENAZELER MUĞLA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Amcasının cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu'na gelen otel işletmecisi Şule Özbabacan, "Hayat dolu bir insandı. Karıncayı bile incitmezdi. Üzgünüz" dedi. Otopsinin tamamlanması ardından yakınları tarafından morgtan alınan cenaze karayoluyla Muğla'nın Ula İlçesi'ne götürülüp Yenicamii'de kılınan namaz ardından ilçe mezarlığına defnedildi.

Mustafa İlhan Özbabacan, 1977 yılında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde idari ataşe olarak görev yaptığı sırada aracına konan bombadan yara almadan kurtulmuş, saldırının sorumluluğunu Ermeni terör örgütü ASALA üstlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber