YÖK Başkanı'nı panikleten ihbarda gariplikler zinciri!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Haziran 2011 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kemal Göktaş

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın milyonlarca öğrenci ve ailesini tedirgin eden ?Sorular çalınabilir ihbarı aldım? açıklaması bir dizi soru işaretine neden oldu...

Özcan, sınava iki gün kala bir gazeteye yaptığı açıklamalarda LYS sorularının dışarı çıkartılacağı ve bir AK Parti milletvekilinin e-mail adresine yollanacağı ve ondan atılmış gibi bir izlenim yaratılacağı duyumları aldığını söylemişti. Bu ihbara ilişkin ?Bu bilgi bize çok güvenilir bir şahıs kanalıyla geldi? demişti. VATAN, Özcan'ın ?Devletin üst düzeyinde görevli bir kişi? dediği ihbar kaynağının ?bir devlet kurumunun iki görevlisi? olduğunu ve Özcan ile Ankara'da ismi saklı tutulan bir yerde bir araya geldiğini dünkü manşetle duyurdu. Bu garip ihbarda son derece gariplikler zinciri var:

* DİNLEMELER YASAL DEĞİL Mİ? Özcan'a ihbarı ileten devlet görevlilerinin, kaynak olarak bir telefon dinlemesi kaydını gösterdikleri belirtildi. Bu kaydın bir soruşturma kapsamında edinilmiş olması halinde dinlemeyi yapan savcılığın Emniyeti derhal uyarması vetedbir alınmasını istemesi gerekirdi. Oysa Özcan, devlet görevlilerinin kendisine durumu aktarmalarından sonra Emniyet'e haber verdiğini söyledi. Bu durumda dinlemelerin yasal olmadığı kuşkusu ortaya çıktı.

* NİYE EMNİYET'E BİLGİ VERİLMEDİ?: Dinlemeleri yapan kurum, neden Emniyet ya da savcılık yerine YÖK Başkanı'na bilgi verdi?

* NEDEN BASINA AÇIKLADI?: YÖK Başkanı niye sınava günler kala bilgiyi güvenlik güçlerine bildirmekle yetinmedi ve basına açıklama yaptı?

* NİÇİN PANİK OLDULAR?: YÖK Başkanı Ali Demir, ?her sınavdan önce böyle ihbarların alındığını? vurguladı. Buna rağmen, YÖK Başkanı neden ?panik olduklarını? söyledi?

* 'KİM YAPAR' İFADESİ NEYDİ?: Özcan, ?Bunları kim yapar diye düşündüğümüzde herhalde Ak Parti'nin iyi durumda olmasını istemeyenler diye düşündük? ifadesini neden kullandı?

Ya işleri düzeltin ya da istifa edin

* Eski Milli Eğitim Bakanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan:

?Normal olmayan, normal karşılanmayan gelişmeler var ÖSYM'de. Elbette YÖK ve ÖSYM'ye yüzlerce belki binlerce ihbar yapılır. Bunun kamuoyuna açıklanması olumsuz etki yapar. Sınavı kazanamayanlar beceremedikleri için kazanamamış olsalar bile başarısızlıklarını bu gelişmelere bağlarlar. Bu nedenle hükümet de hiç haketmediği şekilde taarruza muhatap olur sanki bu işleri hükümet yapıyormuş gibi. Oysa bunun hükümet boyutu olmaz. ÖSYM'yi yapılandırmayı hükümet yapmıyor. Yasa çıktı yasaya göre teşkil edilen bir kurul var. YÖK ve ÖSYM yöneticilerinin bu normal olmayan işleri düzeltmesi yahut da kendi durumlarını gözden geçirmesi gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber