40 Baro'dan ortak adım

Haber Giriş : 16 Nisan 2005 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu'nun 40 ilinden Konya'ya gelen barolar sıkıntılarının aynı olduğunu belirterek, Anadolu Barolar Birliği'ni kurmak istediklerini açıkladı.

Anadolu'nun çeşitli illerinden gelen 40 baro başkanı Türkiye'de yaşanan gelişmeleri ve gündemde bulunan meseleleri görüşmek ve olaylar karşısında ortak stratejiler belirlemek üzere bir araya geldi. Önceki toplantılarının bölgesel çapta kaldığını belirten Konya Barosu Başkanı Av. Hasip Şenalp, daha geniş katılımlı oturumlar yapılmasının gerektiğini söyldi.

Şenalp, konşmasında, "Anadoluda bulunan baroların sorunları ve ihtiyaçları büyük benzerlikler gösteriyor. Biz bu sorunlara karşı ortak hareket etmek istiyoruz. Bölgesel çaptaki toplantıların yerine Anadolu Barolar Birliği adı altında birleşirsek sorunları çözmede daha başarılı oluruz." dedi.

Toplantılarda ülke genelini meşgul eden meseleleri görüştüklerini ifade eden Şenalp, "İnsan hakları, demokrasi, yeni çıkan yasalar, adalet mekanizmasında meydana gelen sorunlar ve çalışanların sorunları ele alacağız." diye konuştu.

Abdullah Öcalan'ın yeniden yargılanacağına dair soru üzerine Şenalp, böyle bir olaya ihtimal vermediğini ifade etti. PKK ile Kürtlerin aynı kefeye konulmak istenmesinin yanlış olduğunu dile getiren Şenalp, Kürtlerin 2 bin yıldır Türklerle kader birliği ettiklerini söyledi. Son günlerde bu konuların körüklenmeye çalışıldığının altını çizen Şenalp, dikkatli davranılması ve bu olayların abartılmaması çağrısında bulundu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber