2004 yılından beri kendini emniyet amiri olarak tanıtmış

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul polisi, illallah ettiren dolandırıcı Mesut B.'nin izini buldu. Ancak 'Emniyet Amiri Harun Çınar' kimliğiyle dolaşan zanlıyı gözaltına almak o kadar kolay olmadı

Devrim TOSUNOĞLU / İSTANBUL

İstanbul polisi, 2004'ten beri kendisini emniyet amiri olarak tanıtan, hayali villalar kiralayıp kaporayla kaçan zanlıyı yakaladı. Ancak operasyon filmleri aratmayacak türden. İşte o ilginç süreç:

- Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, 7 yıldır sahte kimlikle vatandaşı dolandırdığı öne sürülen Mesut B.'nin peşine düştü. Zanlının 'Harun Çınar' adına sahte polis kimliği hazırladığı, kendisini emniyet amiri olarak tanıttığı tespit edildi.

- Şahsın çalışma yöntemi de deşifre edildi. İddiaya göre, internet sitesine 'Bodrum'da ucuz villa' ve 'Ucuz yazlık' ilanı veriyordu. Arayan kişilere de kendisini polis şefi olarak tanıtıp güven kazanıyordu. Zanlının bu yolla 50'nin üzerinde mağdurdan bin ila 3 bin lira kapora alıp ortadan kaybolduğu öne sürülüyor.

- Teknik takipte ilanın verildiği bilgisayarın yeri belirlendi. İlan sahibinin Mesut B. olduğu kesinleşince Ümraniye'deki eve operasyon düzenlendi.

HALK 'BIRAKIN AMİRİ' DEDİ

- Adresi basan polis, şahsı gözaltına aldı. Ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı. Zanlı, yıllardır oturduğu mahallede de kendisini amir olarak tanıtmıştı. Gözaltına alındığını gören mahalleli ayaklandı, 'Emniyet amirimize karışamazsınız. Polis olduğunuza inanmıyoruz' diye tepki gösterdi.

PİŞKİNLİKTE SINIR TANIMADI

- Mesut B. de polislere 'Söylediğiniz kişiyi ben de arıyorum. 3 ayrı dolandırıcılık sabıkası var. Bulunduğum birimde de dosyası var' dedi. Ekipler, olayın çığrından çıkmaması, şüphelinin de elden kaçmaması için, 'Yanlış anlaşılma olmuş amirim. Özür dileriz' dedi. Ekipler, sabaha karşı Mesut B.'yi gözaltına aldı.

- Evinde yapılan aramada Harun Çınar adına düzenlenmiş sahte kimlik, polis kartı, sahtecilikte kullanılan cihazlar, kontratlar, sahte kimlikle yapılmış alışveriş faturaları bulundu. Sahte kimlikle çıkartılmış banka kartları bile vardı.

ADRESLERİ EMNİYETE ÇIKTI

- Mesut B. banka ve internette ikamet adresi olarak 'İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube', 'Emniyet Müdürlüğü Vatan TEM' ve 'Asayış Şube' ile 'Çevik Kuvvet'i bile göstermiş.

MAHKEMEYİ BİLE KANDIRMIŞ

- Zanlının sahte kimliğiyle Kadıköy ve Bakırköy Adliyelerinde Harun Çınar adıyla yargılandığı ortaya çıktı. İki ünlü hacker grubunun üyesi olduğu da belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber