Astım ve alerjiyi dize getiren Türk Ordinaryus

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 20 Haziran 2011 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsviçre Alerji ve Astım Enstitüsü Başkanı Ordinaryüs Cezmi Akdiş, Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi'nin başına geçti.

Prof. Dr. Cezmi Akdiş ve eşi Doç. Dr. Mübeccel Akdiş, tüm dünyada milyonlarca kişiyi etkileyen alerji literatürünün yıldız isimleri. Şu an dünyadaki 45 bine yakın laboratuvar içinde alerji ve immünoloji araştırmaları endeksine göre yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan İsviçre Alerji ve Astım Enstitüsü'nde çalışıyorlar. Kazandıkları ödüller ve araştırma fonları ise saymakla bitmiyor.

17 yıldır İsviçre Alerji ve Astım Enstitüsü Başkanlığı'nı yürüten ve daha 41'inde ?ordinaryüs'lük payesi alan Prof. Dr. Cezmi Akdiş (50), alerji ve astım alanında 117 ülkeden sorumlu Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (EAACI) Başkanlığı'na seçilen ilk Türk oldu.

Türk meslektaşlara destek

Eşi Mübeccel Akdiş ile beraber Türkiye'den 37 meslektaşlarını bu enstitüde ağırlayan Prof. Dr. Akdiş, ?Türkiye'deki alerji ve immünoloji çalışmalarına oradan destek sağlıyoruz. Eşim Türkiye'ye her gelişinde çantasında orada bulunmayan antikorlar getirir? diye konuşuyor. Akdiş çifti, araştırmaları için şimdiye dek 30 milyon euro'dan fazla fon kazandı ve çalışmalarıyla şimdiye dek arı zehiri, kedi alerjisi, ev tozu akarlarına karşı aşı geliştirdi. ÖZLEM YURTÇU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber