TEİAŞ'ta garip soygun/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Haziran 2011 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TEİAŞ Teftiş Kurulu'nun çeşitli iddialar üzerine soruşturma başlattığı 8. Grup Müdürlüğü hafta sonu soyuldu. Grup Müdürü Abbas Yücel'in hizmet alımı için şirket kurdurarak, burada yakınlarını işe aldırdığı iddia edilmiş ve soruşturma başlatılmıştı.

TÜRKİYE Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) 8. İletim Tesisleri İşletme Grup Müdürlüğü çalışanları hafta başı mesaisine hırsızlık olayıyla başladı.

Sabah mesaisine gelen çalışanlar bina içerisinde bulunan çelik kasanın açık olduğunu fark ederek polise haber verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Hırsızlık Şube ekipleri olay mahalline gelerek inceleme yaparken, çalışanlar da uzun süre kapıda bekledi. Güvenlik ekibi ve çalışanların bilgisine başvuran polis, tüm kamera kayıtlarına da el koydu.

Kurumun üst düzey bir şekilde korunduğuna dikkat çeken emniyet yetkilileri, hırsızlık olayıyla ilgili içeriden yardım alınmış olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Emniyet, içinde para bulunmayan çelik kasayı kıran hırsızların kuruma ne amaçla girmiş olabileceği konusunu da araştırıyor.

Güvenlik zafiyeti iddiası

Olayla ilgili olarak bilgi veren kurum çalışanları ise güvenlik görevlilerinin zafiyeti olduğunu iddia etti. Kurum çalışanları güvenlik görevlilerinin dikkatli olmadığı için bu hırsızlık olayının yaşandığını öne sürerken, güvenlik elemanlarının gece uyumuş olabileceğini iddia ettiler.

TEİAŞ güvenlik görevlileri ise görüntü almak isteyen Ankara Hürriyet muhabirinin fotoğraf makinesini elinden almaya çalışarak zor kullandı.

?Tesadüf'e soruşturma açılmıştı

KURUMUN lojmanında bir yıl sadece namaz kıldırarak inşaat teknikerliği maaşı aldığını itiraf eden İzzet Diken, ?TEİAŞ'ın hizmet aldığı Dörtel firmasını kurumu müdürü Abbas Yücel kurdurttu ve buraya sekiz akrabasını yerleştirdi? iddialarında bulunmuştu.

Dörtel firmasında çalışan sekiz akrabasıyla ilgili Yücel, ?Yücel soyisimliler akrabamdır fakat tamamen tesadüf eseri çalışıyorlar? demişti. Ankara Hürriyet'te ?Tesadüf LTD? başlığıyla yayınlanan haberin ardından ise, TEİAŞ Teftiş Kurulu Yücel hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber