Korgeneral Güler tutuklandı/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2011 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayşegül USTA

Gölcük Donanma Komutanlığı ve emekli Albay Hakan Büyük'ün Eskişehir'deki evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen ?Balyoz Soruşturması'nda aralarında Korgeneral Ziya Güler'in de bulunduğu 3 muvazzaf asker dün sabah Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen Oraj Harekat Planı'nı hazırlayan ekipte yer aldığı iddia edilen Korgeneral Güler, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar'a ifade verdi. Korgeneral Güler'in de aralarında bulunduğu 3 muvazzaf asker ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkeme, Korgeneral Güler ile Astsubay Bülent Akalın'ın tutuklanmasına karar verirken, bir binbaşı ise serbest bırakıldı.

Böylece, Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında Hasdal Cezaevi'ndeki tutuklu general sayısı 33'e yükseldi.

Güler'in adı soruşturma kapsamında tutuklanan ve 2'nci Balyoz iddianamesinin şüphelileri arasında yer alan Albay Büyük'ün savcılık ifadesinde de geçmişti. Eskişehir'e 2003'te gittiğini belirten Büyük, ifadesinde şöyle demişti: ?1996- 2003 arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalıştım. Ayrıldığımda İstihbarat Dairesi Başkanı Tümgeneral Ziya Güler'di.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber