22 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 22 Haziran 2011 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 11.30'da Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Ermek Sultanoviç'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 14.30'da Uluslararası Rotary Dönem Başkanı Ray Klinginsmith ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 15.30'da Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat'ı kabul edecek, saat 19.30'da Antalya Rixos Otel'de Kazakistan Cumhurbaşkanı Nur Sultan Nazarbayev ile akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'da partisinin Sarayönü, Güneysınır ilçeleri ile merkez ilçe teşkilatları ve il gençlik teşkilatını ziyaret edecek. Davutoğlu, saat 21.00'de Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni'ne katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 24. Dönem milletvekilliği mazbatasını saat 1030'da, Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu'ndan alacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, milletvekili seçildiği Antalya'da, teşekkür ziyaretleri kapsamında saat 13.00'te Korkuteli, saat 15.00'te Elmalı ve saat 20.00'de Manavgat ilçelerinde olacak.

- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, saat 14.00'da Türkiye'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında eğiteme katılan ticaret borsaları laboratuvar görevlilerinin TOBB'da düzenlenen sertifika törenine katılacak. Törene, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 15.30'da bakanlığı Ulus'taki binasındaki makamında 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları mensupları, Üsküdar ve Bağcılar Meydanı'nda saat 11.00'de, Suriye halkı için başlatılan yardım kampanyası kapsamında çadırlar açacak.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), saat 10.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında Genel Merkez'de toplanacak.

- Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı, saat 10.00'da genel merkezde yapılacak. Toplantı öncesi Genel Başkan Mustafa Kamalak değerlendirmelerde bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Vefat eden eski bakanlardan Sefa Giray için TBMM'de tören düzenlenecek. Giray'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak namazın ardından Gölbaşı'nda toprağa verilecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 13.00'da Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "Bahçıvanlık Kursu"na katılan 645 kursiyere düzenlenen törenle sertifikalarını verecek.

- Türk Metal bünyesinde oluşturulan "Metal Çocuk Arkadaş Grubu", saat 14.30'da Türk-İş Genel Merkezi'nde Genel Başkan Mustafa Kumlu'yu ziyaret edecek.

- Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Pınar, saat 15.00'da RTÜK Toplantıları kapsamında "AB ve Türk Hukukunda Ticari İletişim" ve "Görsel-İşitsel Medyada Ticari Reklam Uygulamaları" konulu konferansta konuşacak.

- Başkent Kadın Platformu Derneği üyeleri, saat 09.30'da Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapacak

- Halkevci Kadınlar üyeleri, saat 12.30'da Ankara Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yapacak.

- Avustralya Yurungai Dans Tiyatrosu, saat 12.00'da Kuğulu Park'ta gösteri düzenleyecek.

- KESK üyeleri, saat 12.30'da Kızılay Güvenpark'ta basın açıklaması yapacak.

- Köln Türk-Alman Müzik, Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, saat 11.00'da Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı'nda bir gösteri düzenleyecek.

- Vefat eden Gazeteci-yazar Behiç Kılıç'ın cenazesi, İstanbul'da Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Silivri'deki aile mezarlığında toprağa verilecek.

- Milletvekili seçilen "Ergenekon" davası tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile "Balyoz" davası tutuklu sanığı Engin Alan'ın tahliyelerine ilişkin talep karara bağlanacak.

- İstanbul Sanayi Odası, haziran ayı toplantısını yapacak. Saat 15.00'te başlayacak toplantıda genel seçimler ve yansımaları değerlendirilecek.

- Vicdani Ret Komisyonu üyeleri, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde saat 12.30'da, basın açıklaması düzenleyecek.

- Bursa'dan Hatay'daki mülteci kamplarına yardım götürecek TIR'lar, saat 15.00'te Merinos'tan hareket edecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

---------------------------------

- TOBB Başkanı ve TEPAV Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, saat 10.30'da Türkiye'de girişimciliğin desteklenmesi konusunda yeni bir programı başlatmak üzere TOBB'da mutabakat zaptı imzalayacak.

- Dünya Bankası tarafından hazırlanan "Küresel Kalkınma Perspektifleri 2011 Çok Kutupluk: Yeni Küresel Ekonomi" raporu, saat 11.00'da Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda (TEPAV) açıklanacak.

- Merkez Bankası, saat 14.30'da Haziran ayı ikinci dönem beklenti anketi sonuçlarını açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu heyeti, İtalya'nın başkenti Roma'da, "Sportif Karşılaşmalarda ve Özellikle Futbol Maçlarında Seyircilerin Şiddet Gösterileri ve Taşkınlıklarına Dair Avrupa Sözleşmesi" Daimi Komitesi'nin 32. Toplantısında sunum yapacak.

- Uluslararası Turgut Atakol Basketbol Turnuvası'nda Türkiye Ümit Milli Basketbol Takımı, saat 19.00'da Rusya ile karşılaşacak. Maç, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

- 8. Akdeniz 17 Yaş Altı Erkekler Hentbol Konfederasyon Şampiyonası'nda Türkiye, Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Trabzon Vakfıkebir Spor Salonu'ndaki maç, saat 17.30'da başlayacak.

İHA

22 Haziran 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Sultanoviç, Uluslararası Rotary Dönem Başkanı Ray Klinginsmith ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Shaukat'i kabul edecek. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Antalya Rixos Oteli'ndeki yemekte bir araya gelecek.

(11.30/14.30/15.30/19.30)

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. (10.00)

Bu yıl 9.'uncusu düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın şiir finali, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. (19.00)

9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrenciler, bugün Ankara'da HSYK Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ziyaret edecek. (14.00/15.30)

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da düzenlenen 'Türkiye'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi (TKAG) Projesi' etkinliğine katılacak. (14.00)

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, yapımı devam eden Ankara-Sivas Hızlı Tren yolunda incelemelerde bulunacak.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Mustafa Kamalak başkanlığında toplanacak. (10.00)

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, TOBB'da mutabakat zaptı imzalayacak. (10.30)

Vefat eden eski bakanlardan Safa Giray için Meclis'te tören düzenlenecek. Giray'ın cenazesi Ankara'da defnedilecek. (11.00/13.00)

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) daimi meclisi Diyarbakır'da toplanıyor. 101 kişilik DTK Meclisi, son siyasal gelişmeleri değerlendirecek. Toplantıya Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk da katılacak. (10.00)

Suriye'deki iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. Türkiye'de görev yapan yabancı misyon şeflerinin çadırkentleri ziyaret etmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'daki çeşitli temaslarının ardından Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni'ne katılacak. (11.00-21.00)

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Belçika temasları izleniyor. Aliyev, eşi Mehriban Aliyeva ile Krans Montana Forumu'nun 22'nci yıllık toplantısının açılış törenine katılacak ve AB yetkilileri ile bir dizi görüşmelerde bulunacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Çin temasları izleniyor. Görmez, temasları çerçevesinde bugün Çin İslam Cemiyeti'ni ziyaret edecek.

SPOR

Trabzonspor'un yeni transferi Polonyalı oyuncu Adrian Mierzejewski, Türkiye'ye gelecek. Polonyalı oyuncu ardından Trabzon'a geçecek. (17.10)

Uluslararası Turgut Atakol Basketbol Turnuvası'nda Türkiye ikinci maçında Rusya ile karşılaşacak. (19.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber