23 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları/ Video

Haber Giriş : 23 Haziran 2011 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Şahin'in programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 11.00'da Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

YÖK genel kurulu toplanıyor

- Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında, saat 09.00'da toplanacak olan YÖK Genel Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve bazı ÖSYM çalışanları hakkındaki soruşturma izni istemini görüşecek.

Bakanların faaliyetleri

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Swissotel'de saat 10.00'da, Tatar HES Kredi İmza Töreni, İTÜ Maden Fakültesi Maslak'ta saat 11.30'da, İTÜ Petrol ve Doğalgaz seminerine katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.00'de Afyonkarahisar kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tatilini Antalya'da geçiriyor.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı H. Tarık Şengül, saat 11.00'da CHP Genel Merkez binası önünde basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Mamak Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında "Toplu İş Sözleşmesi", saat 16.00'da Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle imzalanacak.

- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özarslan, saat 10.30'da Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yenilenen doğum katı, saat 10.30'da düzenlenen törenle tekrar hizmete açılacak.

- Ankara Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu üyeleri, saat 12.30'da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde basın açıklaması yapacak.

- Büro Memur-Sen üyeleri, saat 11.30'da SGK Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

- Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri, saat 12.30'da Ankara Garı önünde basın açıklaması yapacak.

- 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler, saat 15.30'da Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu makamında ziyaret edecek.

- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, İstanbul Üniversitesi Hastanelerinde saat 08.00'de,"Sağlıkta Performans Sistemi"nden vazgeçilmesi için 1 günlük uyarı grevi yapacak. Grev kapsamında hastanelerde iş bırakan sendika üyeleri, İ.Ü. Rektörlük Binası/Beyazıt Meydanı'na yürüyecek.

- TEZ-KOOP İş Sendikası, İ.Ü. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Monoblok önünde saat 12.30'da, toplu iş sözleşmelerinde gelinen son duruma dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenleyecek.

- Türkiye Yeşilay Derneği ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Taksim Meydanı'nda saat 17.00'de, "Uluslararası Madde Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü" etkinlikleri kapsamında 4 gün sürecek bir dizi etkinlik düzenleyecek. Etkinlikler 'Narkotik Köpekleri'nin gösterileri ile başlayacak.

- İstanbul'a gelen dünyaca ünlü 20 Nörobilimci, Pera Müzesi'nde saat 18.30'da, Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından düzenlenen "3. Suna Kıraç Nörodejenerasyon Konferansı"na katılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

------------------------------

- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, saat 14.30'da toplantı kararı açıklanacak.

- Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, saat 12.00'da Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen "Gündem 2011" konulu toplantıya konuşmacı olarak katılacak.

- "Yeşil Ekonomiye Uyum" toplantısı, saat 13.00'da Ankara'da yapılacak.

- Tavukçuluk sektörü ve bunun çevresel etkileri, saat 10.00'da Hilton Oteli'nde yapılacak toplantıda ele alınacak.

- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) arasında, saat 14.30'da "Fransız Küresel Çevre Fonu Finansman Anlaşması" KOSGEB Başkanlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imzalanacak.

SPOR GÜNDEMİ

-------------------------

- Trabzonspor'un yeni transferleri Halil Altıntop ve Adrian Mierzejewski, saat 14.00'de Ayasofya Müzesi'nde düzenlenecek törenle resmi sözleşmeye imza atacak.

İHA

Cihan Haber Ajansı Gündemi

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin'i kabul edecek. (11.00)

Milletvekili seçilen tutuklu Balyoz ve Ergenekon sanıklarının tahliye istemlerine ilişkin gelişmeler izleniyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 6. Kariyer Zirvesi'ne katılacak. (10.00)

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon'da esnafı ziyaret edecek. (11.00)

CHP Ankara İl Başkanlığı, CHP Genel Merkezi önünde 'kurultay tartışmaları' hakkında kitlesel basın açıklaması yapacak. (11.00)

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanacak. (09.00)

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrenciler Danıştay Başkanı, Ankara Emniyet Müdürü ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu ziyaret edecek. (10.30/14.00/15.30)

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi yakınlarında mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükarslan için Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde resmi tören düzenlenecek. Törene İçişleri Bakanı Osman Güneş de katılacak.

Şehit polis memurları, Trabzon'un Yomra ve Osmaniye'nin Kadirli ilçelerinde toprağa verilecek.

Suriye'deki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler izleniyor.

BDP'nin desteğiyle milletvekili seçilen bağımsızlar, YSK'nın kararından sonra Diyarbakır'da bir araya gelerek yol haritalarını belirleyecek. (10.00)

BDP'nin desteğiyle milletvekili seçilen, ancak YSK tarafından vekilliği düşürülen KCK tutuklusu Hatip Dicle için Diyarbakır'da eylemler yapılacak. BDP önünde toplanacak kalabalık Dicle'nin seçim bölgesi olan Kayapınar ilçesine yürüyecek. (14.00)

Bu yıl 13'ncüsü düzenlenecek olan Gapshoes Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını açıyor. (14.00)

Türkiye Finans Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve The National Commercial Bank (NCB) Uluslararası Sektör Başkanı Donald Paul Hill ve Türkiye Finans Genel Müdürü V. Derya Gürerk, katılım bankasının geldiği noktayı değerlendirecek. (09.00)

Büro Memur Sen, turnike uygulamasını protesto etmek için SGK Başkanlığı önünde eylem yapacak. (11.30)

Kendilerine Ankara Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adını veren grup, Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi nedeniyle YSK önünde eylem yapacak. (12.30)

İzmir Ticaret Borsası 120. yılını kutluyor. Kutlama kapsamında '120. Yıl Borsa Söyleşileri' düzenlenecek. Söyleşiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak. (10.30)

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan 'deniz ulaşım raporu' açıklanacak. (11.00)

Kadına yönelik şiddeti protesto amacıyla KESK İzmir Kadın Platformu tarafından eylem düzenlenecek. (17.45)

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan 'Deniz Ulaşım Raporu' açıklanacak. (11.00)

SPOR

39. Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda yarı final müsabakaları Ankara'da yapılacak. Türkiye'den Furkan Memiş, Adem Kılıçcı, Bahram Muzaffer ve Fatih Keleş finale çıkabilmek için mücadele edecek.

Polonya'da devam eden Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası 2. tur ilk maçında Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. (21.30)

Trabzonspor, Polonyalı futbolcu Adrian Mierzejewski ile Ayasofya Müzesi bahçesinde sözleşme imzalayacak. (14.00)

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu Yarışları bugün Sivas'ta başlıyor.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber