Eğitim Sen Genel Başkanı: Ali Demir'i aklayanlar, milyonlarca insana yaşatılan eziyetten sorumludur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2011 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, YÖK Genel Kurulunun, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e soruşturma izni vermemesine ilişkin, "Ali Demir'i aklayanlar, milyonlarca insana yaşatılan eziyetten sorumludur" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulunun Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanarak, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkındaki soruşturma izni talebini oy çokluğuyla reddettiğini hatırlattı.

YÖK Genel Kurulunun verdiği kararın, "Ali Demir'i ve onu ÖSYM Başkanlığı'na getirenlerin aklanması dışında bir anlam taşımadığını" savunan Yıldız, şunları kaydetti: "Açıkça belirtmek gerekir ki bugünün gelişi dünden belli olmuştur.

'Birilerine dokunanın yandığı' bir dönemden geçerken, Ali Demir'e soruşturma dahi açılsa sonucun tıpkı YGS'de olduğu gibi talimatlar ve tehditler üzerinden şekilleneceği açıktır. 'Tatmin olduk' açıklaması yapanların, bağımsız olduğu iddia edilen yargı sürecindeki rollerinden daha etkin bir role YÖK üzerinde sahip olduğunu bilmek, tüm gerçeği açığa vurmaktadır.

Siyasi kadrolaşma aracı olarak görülen ÖSYM'nin yetkilerle donatılmış Başkanı Ali Demir, skandalların altına bir bir imza atmakta hiçbir sakınca görmemiştir. Çünkü Ali Demir'in YÖK kalkanıyla korunma ve aklanma altına alınmasında 'görevinin gereklerini çok iyi yerine getirmesi' ve dolayısıyla AKP'ye gösterdiği rızanın olduğuna şüphe yoktur. Ali Demir'i aklayanlar, milyonlarca insana yaşatılan eziyetten sorumludur." Yıldız, ÖSYM'nin, sınav güvenliğinden önce toplumun güvenini nasıl kazanacağını düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber