29 Haziran 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 29 Haziran 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de hükümeti kurma görevini vermek üzere AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek, saat 15.00'te Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Emin Sazak ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanlığı seçimleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'ten oluşan AK Parti heyeti; saat 11.00'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek, saat 13.00'te Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticileriyle görüşecek.

Bakanların programları

- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, saat 11.00'de, Erenköy TASİŞ Şube Müdürlüğünün İstanbul Ataşehir'deki perakende satış mağazasının açılışına katılacak.

Siyasi partilerin programları

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grup Toplantısı'nda, saat 13.00'te grup yönetimi seçimi yapılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, saat 13.30'da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

- Dünya elektroteknik sektörünün otoritelerini bir araya getirecek olan toplantı, İstanbul Hilton Otel Kongre ve Sergi Merkezi'nde, saat 09.00'da başlayacak. Toplantı kapsamında "Elektroteknik Sektöründe Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Sistemleri" konulu panel düzenlenecek.

- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde, saat 10.00'da basın açıklaması düzenlenecek.

- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, saat 09.30'da Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüs M Salonu'nda "Araştırma Görevlileri Çalıştayı"nın açılış konuşmasını yapacak.

- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, saat 18.30'da Almanya Büyükelçiliğinde veda resepsiyonu verecek.

- Ankara Sanayi Odası (ASO) haziran ayı meclis toplantısı, saat 09.45'te ASO Genel Merkezi'nde yapılacak. Toplantıda, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ülke ekonomisi değerlendirilecek.

- Yargı-Sen'in kapatılma davası, saat 10.40'ta Ankara İş Mahkemesi'nde görülecek.

- TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, saat 10.00'da, Kütahya'daki ETİ Gümüş AŞ'ye ait Atıksu Barajı'nda yaşananlarla ilgili odaya açılan davaya ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

---------------------------------

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin hazırladığı '2011 Türkiye Ekonomisi Raporu', derneğin İstanbul'daki genel merkezinde saat 09.30'da, Genel Başkan Ömer Cihad Vardan'ın katılacağı basın toplantısında açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

----------------------------

- Türkiye Futbol Federasyonu 2011 yılı Olağan Genel Kurulu ve Seçim Genel Kurulu, saat 11.00'de Ankara Sheraton Otel'de yapılacak.

- Beşiktaş, çift idman yaparak yeni sezon hazırlıklarına devam edecek. Saat 10.00'daki ilk çalışma basın açık, saat 17.00'deki antrenman ise basına kapalı olacak.

- Beşiktaşlı futbolcuların yeni sezon öncesi sağlık kontrollerine Acıbadem Maslak Hastanesi'nde devam edilecek.

- Galatasaray'da yeni sezon hazırlıklarına ve sağlık kontrollerine devam edilecek.

- Gençlerbirliği futbolcuları, saat 09.00'da Özel Medicana Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilecek.

İHA

29 Haziran 2011 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 61. Hükümeti kurma görevini vermek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Köşk'e davet etti. (12.00)

TBMM Başkanlığı seçimi kapsamında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'ten oluşan AK Parti heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edecek. Çiçek ve İpek, MHP yöneticileriyle de görüşecek. (11.00\13.00)

MÜSİAD tarafından hazırlanan 2011 Türkiye Ekonomisi Raporu basın toplantısı ile açıklanacak. (09.30)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bursa Merinos Osmangazi Salonu'nda şehirdeki din görevlileriyle bir araya gelecek. Görmez, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'yu da ziyaret edecek. (09.30\13.30)

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın yargılanmasına İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)

Tatil yörelerinde ?sertifikalı' kebapçılar büyük rağbet görüyor (Özel)

Turizm sezonunda özellikle tatil yörelerinde Adana kebabı ustaları büyük rağbet görüyor. Adana Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan, özellikle turizm bölgelerinde kebapçıya büyük ihtiyaç duyulduğunu, işletme sahiplerinin Adana'dan usta aradıklarını kaydetti. Adana kebabının standartlara uygun halde yapılabilmesi için 3-4 ayda bir 3 günlük kurslar açtıklarını belirten Aslan, "3 günde usta yetiştirilmez ancak bunlara yalnızca kebabın inceliklerini öğretiyoruz. Çok faydalı oluyor. İşletmeler özellikle çok memnun." dedi.

Evler yıkıldı, tarihi mahalle hazine avcılarının akınına uğradı (Özel)

Adana'nın en eski yerleşim alanlarından Tepebağ Mahallesi'nde tapusu özel idareye ait 50 evin yıkılmasının ardından bölge define avcılarının akınına uğradı. Mahalle muhtarı Mehmet Demir, her gece birilerinin detektörlerle bölgeye gelerek define aradığını, yetkililerin bir an önce bölgeyi koruma altına alması gerektiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.00)

İslam Konferansı Teşkilatı 38. Dışişleri Bakanları toplantısı Kazakistan'ın başkenti Astana'da devam ediyor

Rusya'nın en popüler gazetelerinden Moskovski Komsomolets (MK) gazetesi Cihan Haber Ajansı ile işbirliği anlaşması imzaladı. Türkiye'de siyasi ekonomik ve kültürel hayatı Rusça olarak Rus okurlarına ulaştırmayı hedefleyen gazete www.mk-turkey.ru internet ortamında yayın hayatına başladı.

AVRASYA FEED

Kızıl Ordu'nun kadrolu atları halen görev başında. Çağdaş teknoloji ve nükleer silahlara rağmen Rus Ordusu, Kuzey Kafkasya'nın ulaşılmaz dağlarında atlardan yaralanıyor.

SPOR

Türkiye Futbol Federsayonu Seçimli Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapılacak. (11.00)

Trabzonspor, ikinci etap kamp çalışması için Hollanda'ya gidecek. (14.15)

Beşiktaş ve Galatasaray'ın yeni hazırlıkları takip edilecek.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bursaspor, akşam saatlerinde Özlüce Tesisleri'nde antrenman yapacak. (18.00)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber