Kılıçdaroğlu: Çiçek, Meclis Başkanı olabilir/ Video

Haber Giriş : 29 Haziran 2011 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili Cemil Çiçek ile görüşmesi öncesi gazetecilere ''Meclis Başkanlığı için Cemil Çiçek'in ismi öne çıkarsa sorun yok'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Tutuklu milletvekilleri ile ilgili CHP'nin kanun teklifi vermekten vazgeçtiği yönündeki sorularına cevap vermek yerine ''Görüşme talebi sayın Haluk İpek ve Cemil Çiçek'ten geldi. Meclis Başkanlığı konusunu görüşeceklerini söylediler. Biz de bu konuya sadık kalmaya çalışacağız'' yanıtını verdi.

TBMM BAŞKANLIĞI İÇİN İLK TEMAS

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 4 Temmuz'da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Çiçek ve beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'i, Meclis'teki makamında kabul etti.

AK Parti heyeti, saat 13.00'de de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile görüşecek.

RANDEVUNUN ANA KONUSU MECLİS BAŞKANLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile yapacağı görüşmenin konusunun Meclis Başkanlığı olduğunun söylendiğini belirterek, ''Biz bu konuya sadık kalmaya çalışacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, görüşme için TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Görüşme talebinin Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'ten geldiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Meclis Başkanlığı seçimi için bize geleceklerini ifade ettiler. Biz de kabul ettik'' diye konuştu.

''Olumlu bir adım bekliyor musunuz? Somut bir öneriniz olacak mı?'' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, ''Konunun Meclis Başkanlığı seçimi ile ilgili olduğu ifade edildi. Biz bu konuya sadık kalmaya çalışacağız'' karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, tutuklu milletvekillerinin durumunun çözümü konusunda yasa teklifi verilip verilmeyeceğinin arkadaşları tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Çiçek'in isminin Meclis Başkanlığı için öne çıktığının belirtilmesi üzerine ''Öne çıkıyorsa sorun yok zaten'' dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nu TBMM'de karşılamak için bekleyen eski Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çiçek'in meclis başkanlığına nasıl baktıklarının sorulması üzerine, ''Uzlaşmacı bir kişiliği var. Siyasi tecrübesi çok fazla bir insan. Ama aday mı değil mi onu bilmiyoruz'' diye konuştu.

''Aday olursa destekler misiniz?'' sorusunu Hamzaçebi, ''Onu grup genel kurulu kararlaştırır'' diye yanıtladı.

Hamzaçebi, ''Aday çıkaracak mısınız?'' sorusu yanıtlarken ise ''Önce yemin etmemiz lazım. Önümüzdeki öncelikli sorun yemin sorunu'' dedi.

KILIÇDAROĞLU: ADAYLARI ÇİÇEK OLABİLİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile yaptığı görüşmede, Cemil Çiçek'in TBMM Başkanlığına aday gösterileceği izlenimi edindiğini söyledi.

CHP grup yönetimi için seçim yapılan grup toplantısından sonra gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, ''Geldiler, ziyaret ettiler, uzlaşma kültürünün gelişmesini istediler. O nedenle geldiklerini ifade ettiler. Meclis Başkanlığı için kendi gruplarında eğilim yoklaması yapılacağını söylediler'' dedi.

Görüşmeden, büyük bir olasılıkla Çiçek'in aday gösterileceği izlenimi aldığını belirten Kılıçdaroğlu, Çiçek'in böyle bir açıklama yapmadığını, bunun kendisinin yorumu olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ''Güzel bir sohbetimiz oldu'' dedi.

Bir başka soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in görüşmede tutuklu milletvekillerinin durumunu ilgilendiren mevzuat konusunda bilgi verdiğini, AİHM'nin kararları ve Anayasa'nın 90. maddesine değindiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber