Diyarbakır Büyükşehir belediyesi de itfaiyeci adaylarını mağdur etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2011 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatırlanacağı üzere, daha önce Ankara Büyükşehir belediyesi, geçtiğimiz yıllarda yayımladığı bir itfaiyeci alımını iptal etmişti. İptal sırasında, belediye bir açıklama dahi yapmamıştı. Daha sonra memurlar.net tarafından Etik Kuruluna başvurulması üzerine bir açıklama yapılmış ve iptale gerekçe olarak da "başvuru hakkı olmayan bazı adayların başvurusunun alınmış olması" gösterilmişti.

Bu gerekçenin ne kadar haklı bir gerekçe olduğunu kamuoyunun takdirine bırakmıştık.

Şimdi ise benzer bir durum Diyarbakı Büyükşehir belediyesinde yaşanmaktadır.

Belediye geçtiğimiz günlerde itfaiyeci almak için ilana çıkmıştı. Ancak, belediye başkan vekili aşağıdaki açıklamayı yayınlayarak sınavı iptal ettiklerini belirtti.

Açıklama şu şekilde

"İtfaiye eri sınavı iptal edildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde yapılacak olan itfaiye eri alımı sınavı teknik eğitim veren okullardan mezun aday başvurusu olmadığı gerekçesiyle iptal edildi....
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın itfaiye eri ve teknik alandaki ihtiyaçların karşılanması için 28 Haziran 2011 tarihinde yapılacak sınav için ilan verildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, alınan başvuruları değerlendirdiklerini belirtti. Yapılan değerlendirmede ilanda bulunan lisans düzeyinde teknik eğitim veren okullardan mezun aday başvurusunun bazı alanlarda hiç olmadığını kaydeden İpek, ön lisans düzeyinde İtfaiye Yüksek Okulu Bölümü'nden başvurunun yetersiz olması nedeniyle sınavın iptal edilmesi gerektiği sonucuna vardıklarını belirtti. "

Burada şu soruya yanıt verilmesi uygun olacaktır. Bir belediye ihtiyacı olduğu için itfaiyeci alımına çıkar. Ve başvuran kişi sayısı az ise sınavı iptal etmez, başvuranlar arasından bir değerlendirme yapmaya çalışır. Ancak Diyarbakır Büyükşehir belediyesi, başvuru sayısı yetersiz olduğu için sınavı iptal etmiştir. Bu durumu da ziyaretçilerimizin takdirine bırakıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber