Gümrükteki kaçak eşyalar, internet üzerinden satılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2011 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ürünleri, gümrük işlemleri yapılmamış ya da Gümrük idaresine terk edilerek tasfiyelik hale gelen eşyaların satışa sunulduğu perakende satış mağazalarının dördüncüsü İstanbul Erenköy'de açıldı.Gümrük Müsteşarlığı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak yeniden yapılandırıldığını, Gümrük Müsteşarlığı'na bağlı Tasiş Genel Müdürlüğü'nün adının da, Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak değiştirildiğini belirten Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, ?Tasfiye işlemlerinde yüzde 100 otomasyona geçmeyi hedefliyoruz. Eşyaların tasfiye sürecini daha da kısaltmayı amaçlıyoruz. İhalelerin ve perakende eşya satışlarının internet üzerinden de yapılabilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz? dedi.

Haksız kazanca tolerans yok

Açılışta konuşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise, Türk Gümrüklerinin özellikle son yıllarda hayata geçirilen e-devlet uygulamaları ve teknolojik gelişimle rekabet gücünü arttırmak amacıyla etkin şekilde hizmet verdiğini belirtti. Haksız kazanç konusunda toleranslarının olmayacağını söyleyen Yazıcı, ?Kaçak ürün girişlerini önleyemezseniz, büyük oranlarda vergi kaybına da neden olursunuz. Vergisini ödeyerek kazancını sağlayan tüccarlar açısından da haksız rekabet ortaya çıkıyor. Özellikle haksız kazanç peşinde koşan ve bu alanda gümrükte iş ve işlem yapan ticaret erbabına karşı toleransımız olmayacak? diye konuştu.

50 milyon liralık gelir

Perakende satış mağazalarında ağırlıklı olarak elektronik eşya, mutfak araç gereçleri, tekstil ürünleri, ayakkabı, halı ve el aletleri gibi eşyaların satışı yapılıyor.

Edirne, Ankara ve İstanbul Sirkeci'de bulunan üç perakende satış mağazasından 2009 yılında 6.1 milyon lira gelir elde edildi.

Tasfiye faaliyetlerden ve antrepo işleticiliği gibi diğer hizmetlerin geliri geliri ise 2009 yılında 45 milyon lira oldu.

2010 yılında ise 50 milyon TL gelir elde edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber