Sağlık Bakanlığı yeni hastane yatırımlarını planlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2011 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yeni yatırımların planlanması amacıyla, Bakanlığa bağlı bir grup hastaneyi 14 Temmuz'da Ankara'ya çağırdı.

Sağlık Aktüel'in haberine göre, Sağlık Bakanlığı, 2012 ve 2013 yıllarında il veya ilçe merkezlerinde yeni hizmete açılması planlanan yeni bina ve ek binaların hizmete açılabilmeleri için, inşaat sürecinin takibi ve gereken donanım ihtiyaçlarının belirlenmesi amacıyla 14 Temmuz'da Ankara'da toplantı yapacak. Toplantıya 12 ilden 13 hastane yöneticisi katılırken, bu yıl ikincisi yapılacak olan toplantının birincisi Nisan ayında 22 ilden 30 hastane yöneticisinin katılımıyla gerçekleşmişti.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, "Toplantıya çağrılan kurumların tıbbi cihaz, demirbaş ve mefruşat ihtiyaçlarının giderilmesi, kaynakların etkin kullanılarak sağlık hizmetlerinin kaliteli, verimli, erişilebilir ve hakkaniyetli sunumu için ihtiyaç tespiti ve ihtiyaçların giderilmesine yönelik planlamalar yapılacaktır" denildi.

Sağlık Bakanlığı, planlamaların yapılabilmesi için katılımcılardan, kurumun mali durumu ve demirbaş ihtiyaç listesini içeren 'Talep Değerlendirme Formu' ile ek bina, yeni bina veya yeni hastanedeki yerleşim için 'Hastane Yatırımları Yeni Bina Bilgi Formu'nu doldurmalarını istedi. Doldurulan formlar 11 Temmuz'a kadar elektronik posta ve resmi yazı ekinde Genel Müdürlüğe ulaştırılacak. Ayrıca yatırımların son durumlarını gösterir fotoğrafların da toplantıda hazır bulundurulması istendi.

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılacak olan toplantıya, yatırımlardan sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı, ilgili kurumun kurucu Başhekimi ve Hastane Müdürü katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber