Çiçek'in başkanlığındaki ilk kurul CHP ve BDP'siz toplandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2011 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Danışma Kurulu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanırken, toplantıya, Genel Kurul'da yemin etmeyen CHP ile BDP çağrılmadı.

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile MHP grup başkanvekillerinin katıldığı toplantıda, Başkanlık Divanı'nın yapısı konusundaki kararlar oy birliğiyle alındı. Geçen dönem 17 üyesi olan Başkanlık Divanı'ndaki üye sayısı 18'e çıkarıldı. Geçen dönem 25 üyesi olan TBMM İhtisas komisyonları ise 26 üyeden oluşacak.

TBMM Danışma Kurulu'nun ilk toplantısı Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yapıldı. Danışma Kurulu toplantısı nedeniyle, yemin etmeyen CHP ile BDP gruplarına çağrı yapılmazken toplantıya da AKP'den Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, MHP'den de Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural katıldı. Danışma Kurulu toplantısında, Başkanlık Divanı'nın yapısı ele alınırken, geçen dönem 17 olan üye sayısının 18'e çıkartılması kararlaştırıldı. TBMM Başkanlık Divanı'nda AKP'nin 11, CHP'nin 4, MHP'nin 2 ve BDP'nin de bir üyeliği olacak. MHP'ye düşen iki üyelikten biri yine Meclis Başkanvekilliği olurken diğerinin İdare Amirliği olması kararı benimsendi. Danışma Kurulu'nda İhtisas Komisyonlarında grubu bulunan siyasi partilere düşecek üye sayıları da belirlendi. İhtisas komisyonlarının geçen dönem 25 olan üye sayısı bu dönem 26 olacak


Edinilen bilgiye göre Çiçek, toplayacağı Danışma Kurulu'na yemin etmeyen CHP ve BDP'yi çağırmadı. Çiçek'in toplantıda yemin ve boykot krizi nedeniyle komisyonların yeni yasama dönemi olan Ekim ayında kurulması teklifi görüşülecek. Kurul'dan komisyonların yemin krizi nedeniyle Ekim ayında kurulması kararının çıkması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber