Konya'ya 2 bin 16 TOKİ konutu yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden TOKİ Konutları'nın Konya'daki konut sıkıntısını hafifleteceğini belirterek, başvuru şartlarını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Finansman Daire Başkanı Mehmet Dizdar ve AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TOKİ Konutları hakkında bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Aralık 2004 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Yazır mevkiinde temeli atılan 2 bin 16 konutun yapımının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, konutların alt ve orta gelir grubu olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi. Konya'da en önemli toplu konut hamlesinin başlatıldığını ifade eden Tahir Akyürek, konutlara başvurular hakkında açıklamada bulundu.

Alt gelir grubuna hitap eden 72 metrekare büyüklüğündeki konutların 180 ay vade ile satışa sunulacağını kaydeden Başkan Akyürek, "Konutların şerefiye değerine göre en düşük satış fiyatı 27 bin 400 YTL, en yüksek fiyatı 36 bin YTL, en düşük taksit tutarı 141 YTL, en yüksek taksit fiyatı da 189 YTL olarak belirlendi. Alt gelir grubuna dahil evlerden sahip olmak isteyenlerin Konya'da en az 5 yıldır ikamet ediyor olması, aylık gelirinin 450 YTL'yi geçmemesi, kendileri ve velayeti altındakiler üzerinde tapulu bir konut bulunmaması, TOKİ'den satılmış bir gayrimenkul satın almamış olması şartı aranacak. 72 metre karelik konutlar, dul, yetim, emekliler ve hiçbir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi olmayanları kapsıyor" dedi. Başvuruların 9 Mayıs'tan itibaren Büyükşehir Belediyesi'ne yapılacağını vurgulayan Başkan Aykürek, belgeler üzerinde yapılacak inceleme sonrası kriterlere uygun bulunanlar için noter huzurunda Konut Alma Hakkı Kurası düzenleneceğini bildirdi.

Akyürek, 125 metrekare büyüklüğündeki orta gelir grubuna dahil konutların şerefiye değerine göre en düşük fiyatının 47 bin 747 YTL, en yüksek fiyatının ise 60 bin 400 YTL arasında değiştiğini ifade ederek, "Yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleri var. Konutlar bir yıl içinde teslim edilecek. Başvurular 9 Mayıs tarihinde Konya Halk Bankası Şubesi'ne yapılacak" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, TOKİ Finansman Daire Başkanı Mehmet Dizdar ve beraberindekilerle birlikte Yazır mevkiindeki TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber