SEKA'nın devrine ilişkin protokol imzalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2005 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SEKA Genel Müdürü Hamza Cantemir ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA İzmit İşletmesi'nin belediyeye devredilmesini öngören protokolü imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi'ndeki protokolün imzalanmasının ardından açıklama yapan Karaosmanoğlu, 710 bin metrekare SEKA arazisi ile makine ve çalışanların belediye bünyesine geçtiğini söyledi.

İşletmede çalışan 720 kişinin de belediyede istihdam edileceğini ve çalışanların bu yöndeki başvurularının yarından itibaren kabul edileceğini ifade eden Karaosmanoğlu, bu işçilerden 200'ünün İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde, kalanların da çeşitli birimlerde görevlendirileceğini bildirdi.

SEKA arazisindeki çalışmaların ise önümüzdeki aylarda başlatılacağını ifade eden Karaosmanoğlu, ''Arazinin değerlendirilmesine ilişkin projenin hazırlık aşamasında, sivil toplum örgütlerinin de görüşü alınacak. SEKA adı kesinlikle yaşatılacak. Kağıt Müzesi de kurulacak. Park yapılsa bile adı SEKA olacak. Tarihi eserler için ve yapılacak müze için de Anıtlar Yüksek Kurulu ile birlikte çalışılacak. Projenin tamamlanması birkaç yıl sürebilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber