Pamukkale Üniversitesinden 112 öğrenciye soruşturma

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Temmuz 2011 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Pamukkale Üniversitesi 112 öğrenci hakkında BDP'nin Denizli'de düzenlediği basın açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Üniversite tarafından öğrencilere gönderilen ?Gizli? ibareli tebligatta Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nün Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdiği yazı gerekçe gösterildi.

13 Mayıs'ta Şırnak Uludere'de öldürülen 12 PKK'lı terörist için 16 Mayıs'ta Denizli Çınar Meydanı'nda yapılan BDP ile bazı demokratik kitle örgütlerinin düzenlediği basın açıklamasına katıldığı öne sürülen öğrencilerden, 15 Temmuz'a kadar ?şüpheli? sıfatıyla ifade vermeleri istendi. Öğrencilere gönderilen tebligatta ifade vermemeleri durumunda ?haklarındaki diğer delillere göre karar verileceği? belirtildi. Rektörlük tarafından oluşturulan ve Prof. Dr. Sebahattin Nas'ın başkanlık yaptığı İnceleme ve Soruşturma Kurulu, öğrencilerden ellerindeki kanıtları da istedi. Doldurulması istenen ifade tutanağında öğrencilerden, ?Olay günü orada bulunuyor muydunuz?? ve ?Olay hakkında bildiklerinizi anlatır mısınız?? sorularını cevaplamaları istendi.

PAÜ Rektörlüğü'nün Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nin 13. maddesine uyarınca soruşturma başlattığı ve VATAN'ın ulaştığı öğrencilerden biri şöyle konuştu: ?Okumamızı zorlaştırıyorlar. Hakkında soruşturma açılan öğrenci arkadaşlarımız arasında o gün basın açıklamasına katılmayanlar da vardı. Orada olanlar ifadelerinde bunu belirtecek. Ancak okul dışında yapılan bir basın açıklamasına üniversitenin soruşturma açmasını anlayamıyoruz. Ayrıca soruşturmada adı geçen öğrenciler, Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı.?

Açılan soruşturmayı değerlendiren BDP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Doğan, ?Öğrencilerin okuldan uzaklaştırılacaklarını ya da atılacaklarını düşünüyoruz. Bu çocuklar haksız yere ceza alırlarsa ve öğrenimleri engellenirse başka yönlere sürüklenirler. Bu çocuklara yazık olmasın. Basın açıklamasına katılmak suç değil. Ama ülkemizde ve üniversite tarafından suç sayılıyor. Aynı olayla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturmada da mahalleden basın açıklamasına katılan 160 kişiden ifade vermeleri istendi. Biz basın açıklamasında bu ülkenin insanları ölmesin dedik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber