HSYK'dan 15 hakim ve savcıya ret

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2011 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HYSK) atama kararlarına yeniden inceleme isteyen hâkim ve savcılara kötü haber geldi. HSYK yeniden inceleme talebinde bulunan 22 hakim ve savcıdan 15'inin istemini reddederken, 7'sinin başvurusunu kabul etti ancak eski görev yerlerine atamadı.HSYK, Yaz Kararnamesiyle bin 816 adli hâkim ve savcı, 254 idari hâkimin görev yerini değiştirirken, Yargıtay Tetkik Hâkimliği'ne ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de 109 hâkim ve savcıyı atadı. 51 Ticaret Mahkemesi Başkanın da görev yerini değiştiren HSYK toplamda 2 bin 70 hâkim ve savcının atamasını yaptı. HSYK'nın talebi olmadığı halde Yaz Kararnamesi'yle görev yerleri değiştirilen hâkim ve savcılar ise Kurula başvurarak "yeniden inceleme" talebinde bulundu. Hâkim ve savcılar yeniden inceleme istemlerine eş durumunu ve sağlık sorunlarını mazeret olarak gösterdi. HSYK "yeniden inceleme" talebinde bulunan 22 hâkim ve savcıdan 15'inin istemini reddetti. HSYK'nın Kazan Hâkimi iken talebi olmamasına rağmen Küçükçekmece'ye tayinini çıkardığı Demokrat Yargı Derneği Genel Sekreteri Kemal Şahin de yeniden inceleme talebinde bulundu. Şahin, HSYK'nın talebini reddettiği hâkimler arasında yer aldı.

-ESKİ GÖREVLERİNE ATANMADILAR-

HSYK, 7 hâkim ve savcının yeniden inceleme talebini kabul etti ancak, ancak eski görev yerlerine atamadı. Yeniden inceleme sonucunda görev yerleri yeniden değiştirilen hâkim ve savcıların isimleri ve yeni görev yerleri şöyle:

Fatih Yılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevliyken Yaz Kararnamesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na atandı, yeniden inceleme sonucunda da Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi. Hüseyin Purtaş, Ilgaz Hâkimliği'nde görevliyken Yaz Kararnamesiyle Nurdağı Hâkimliği'nde görevlendirildi, yeniden inceleme sonucunda da Sulakyurt Hakimliği'nde görevlendirildi. Kamil Uzman, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevliyken Yaz Kararnamesiyle Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na atandı, yeniden inceleme sonucunda da Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi. Cafer Koray Ünal, Kazan Cumhuriyet Savcılığında görevliyken Yaz Kararnamesiyle Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na atandı, yeniden inceleme sonucunda da Yargıtay Tetkik Hâkimliği'nde görevlendirildi. Fatma Gündoğ, Aksaray Hâkimliği'nde görevliyken Yaz Kararnamesiyle Büyükçekmece Hâkimliği'ne atandı, yeniden inceleme sonucunda da Yargıtay Tetkik Hâkimliği'nde görevlendirildi. Mahmut Kalemci, Bakanlık Tetkik Hâkimliği'nde görevliyken Yaz Kararnamesiyle Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı'na atandı, yeniden inceleme sonucunda da Yargıtay Tetkik Hâkimliği'nde görevlendirildi. Abdullah Uçar, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevliyken Yaz Kararnamesiyle Kargı Cumhuriyet Savcılığı'na atandı, yeniden inceleme sonucunda da Sulakyurt Cumhuriyet Savcılığı'nda görevlendirildi.

-EMİNAĞAOĞLU'NA KARAR ÇIKMADI-

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki görevinden İstanbul Hâkimliği'ne atanan YARGI-SEN Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da atamasının yeniden incelenmesini isteyen savcılar arasında yer alıyor. HSYK'nın Eminağaoğlu'nun yeniden inceleme talebini henüz değerlendirmeye almadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber