Öğrenciler için toplanan bağışları çaldı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2011 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da hırsızlık için bir manava giren 21 yaşındaki Serdar Ongunoğlu, çalacak bir şey bulamayınca bağış sandığını çaldı. Hırsızlık anının güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendiğini bilmesine rağmen içinde 65 lira bulunan bağış sandığını çalan Ongunoğlu, aynı gün yakalandı.

Hırsızlık, Merkez Yüreğir İlçesi'nin Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde cumartesi günü meydana geldi. Semt manavı çalıştıran Adnan İlter, sabah işyerini açıp müşteri beklemeye başladı. Bir süre bekleyen İlter, sebze-meyve almaya gelen olmayınca çay hazırlamak için mutfağa gitti. Bu sırada, dışarıdan manavı izleyen Serdar Ongunoğlu da harekete geçti. Manava giren Ongunoğlu, önce etrafı süzdü. Sonra kasaya yanaştı. Erken saat olduğu için kasanın boş olduğunu düşünen Ongunoğlu, gözünü, İlter'in oturduğu koltuğun arkasındaki öğrencilere yardım toplamak amacıyla hazırlanan bağış kutusuna dikti. Kasaya yaklaşırken gözü güvenlik kamerasına takılan Ongunoğlu, bir anlık duraksamadan sonra işine devam etti. Plastikten yapılmış sandık şeklinde ve kilidi bulunan iki ayrı bağış kutusundan içinde para olanı alan Serdar Ongunoğlu, hızla dışarı çıktı.

Çayı demleyip geri dönün Adnan İlter, 20 lira değerindeki bağış sandığının yerinde olmadığını gördü. İlter, polisi arayarak fakir öğrencilerin eğitimi için kullanmak amacıyla toplanan bağışların çalındığını söyledi. Olay yerine gelen Hırsızlık Bürosu ekiplerinin incelediği güvenlik kamerasından zanlının, hırsızlık suçundan sabıkası bulunan Serdar Ongunoğlu olduğu tespit edildi. Serdar Ongunoğlu ekiplerin çalışması sonucu kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan Ongunoğlu, yapılan sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Çalınan bağış kutusunu bulamadıklarını söyleyen işyeri sahibi Adnan İlter, "O kutunun maliyeti 20 lira. İçinde 65 lira vardı. Müşterilerimizden bağış yapmak isteyenler ceplerindeki madeni paraları atıyordu. Kutu gitti, şimdi yerine yenisini koymak zorundayız. Geliri olmayan çocukların eğitimi için yapılan bağışları bile çalacakları hiç aklıma gelmezdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber