Vali: 3 kişinin kurtarılması için takip yapılıyor/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Temmuz 2011 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Valisi Mustafa toprak, Lice İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin yol kesip kaçırdıkları 2'si asker 3 kişinin kurtarılması için titiz bir takip ve çalışma yapıldığını söyledi. Vali Toprak, "Kaçırılan kişilerin en kısa sürede sağ salim kurtarılacağına umut ediyorum. Çalışmalar sürüyor. Kamu görevlilerini kaçırmak kime ne sağlayacak? Bu zihniyetin artık değişmesi gerekir. Bütün olumsuzluklara rağmen devlet burada vatandaşa hizmet götürmeye devam edecektir" dedi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Fis Ovası'nda önceki gece yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'lı teröristlerin kaçırdığı astsubay, uzman çavuş ve sağlık teknisyesini kurturmak için bölgede kapsamlı operasyon ve takip devam ediyor. Kaçırılanların can güvenliğini dikkate alan güvenlik güçleri, öncelikle takip ve istihbarata dayalı çalışma yaparken, kaçırılan sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'un yıllık izne ayrıldığı ve özel otomobili ile Diyarbakır'a gelirken kaçırıldığı, askerlerin ise günübirlik sivil kıyafet ve sivil araçları ile Lice'deki 2'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na dönerken kaçırıldıkları ortaya çıktı.

Askerler ve sağlık teknisyenine ait sivil araçlar Lice yakınlarındaki Duru Jandarma Karakolu'na çekilirken, olayın adli boyutu ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kaçırılan 2'si asker 3 kişinin kurtarılması için titiz bir takip ve çalışma yapıldığını söyledi. Toprak, "İstenmeyen bir olay yaşandı. Kaçırılan kişilerin en kısa sürede sağ salim kurtarılacağına umut ediyorum. Çalışmalar sürüyor. Bunun için süre vermek mümkün değildir" dedi.

Vali Toprak, görevi bölgedeki halka hizmet etmek olan, can ve mal güvenliğini sağlayan kamu görevlilerini kaçırmanın kimseye yarar sağlamayacağını belirterek, "Bu zihniyetin artık değişmesi gerekir. Bütün olumsuzluklara rağmen her şartta devlet burada vatandaşa hizmet götürmeye devam edecektir" dedi.

Lice'de önceki akşam yaşanan kaçırılma olayı ile ilgili PKK'dan henüz bir açıklama yapılmazken, örgütü yakınlığı ile bilinen yayın organları ve internet siteleri kaçırılma olayını Diyarbakır Valiliğinin dün yaptığı yazılı açaklamaya dayanarak yayınladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber