Dolandırıcılar iyi niyetlileri, hırsızlar ise güçsüzleri tercih ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2011 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havaların ısınmasıyla birlikte dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarında Türkiye genelinde artış yaşanıyor. Hırsızlar ve dolandırıcıların nüfus yoğunluğunun arttığı bu dönemleri özellikle takip ettiğine dikkat çeken emniyet yetkilileri dolandırıcıların iyi niyetli insanları, hırsızların ise güçsüz kişileri tercih ettiğini belirtiyor.

Özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan kişilerin hırsızların hedefi olduğuna dikkat çeken emniyet yetkilileri, yaşlıların ve yakınlarının dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuyor.

Yetkililer, yaşlılara; "Tanımadığınız kişilere kapıyı, kapı zincirini ya da kapı sürgüsünü açmayın. Zili çalan kişileri kapı deliğinden dikkatlice gözetleyin. Telefon her zaman erişebileceğiniz uzaklıkta olsun. Telefon, geceleri mutlaka yatağınızın yanında bulunsun. Hafızasına da polis, jandarma veya itfaiye telefonlarını kaydedin. Böylece hırsızlık esnasında acele olarak polise ya da jandarmaya haber verme durumunuz doğar. Bunun yanı sıra akrabalar, doktor ya da komşulara da kolay ulaşabilecek yöntemler geliştirin" diyor.

Emniyet yetkilileri, dolandırıcılık olaylarına da dikkat edilmesini istedi. Eve gelen ve resmi görevli olduğunu söyleyen kişilerin mutlaka kimliklerini göstermelerinin istenmesi gerektiğine dikkat çeken emniyet yetkilileri, dolandırıcıların, çok nadir de olsa güven kazanmak amacıyla şık bir üniforma giyip yetkili ve görevli olduklarını ima edebildiklerini belirtiyor.

Eve tamirci gibi yabancı birisinin gelmesi halinde kesinlikle odada yalnız bırakılmaması uyarısında bulunan emniyet yetkilileri, "Yalnızsanız, komşularınızın akrabalarınızın veya tanıdıklarınızın yanınıza gelmesini sağlayın. Birisine acil yardım gerekiyorsa, 155 polis imdadı arayın. Kimseyi anında eve almayın. İmzalarınızı gerektiği zamanlarda atın. Zaman süreci dar olan bir vakitte imza atmayın." uyarılarında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber