13 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 13 Temmuz 2011 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 09.30'da Başkanlık Divanı üyeleri ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 10.30'da TBMM Başkanlık Divanı toplantısına katılacak, saat 18.00'da da HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici'yi kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, saat 16.00'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanlık Divanı, saat 10.30'da Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında ilk toplantısını yapacak.

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 15.00'da Bakanlar Kurulu için güven oylaması yapılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 13.00'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu, saat 16.00'da Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu makamında ayrı ayrı kabul edecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, saat 10.45'te TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından saat 11.00'da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan ayrılarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlanan birimlerin devir teslim töreni yapılacak.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.45'te Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Stefan Füle ile görüşecek. Bağış ve Füle, görüşmenin ardından saat 12.00'da ortak basın toplantısı düzenleyecek. Bakan Bağış, saat 18.00'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grischenko ile görüşecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 14.30'da Ege Turistik İşletmeler ve Konaklama Birliği Yönetim Kurulu ve üyelerini makamında kabul edecek. Günay, saat 19.30'da Ankara Resim ve Heykel Müzesi Teşhir Salonları'nın açılması nedeniyle düzenlenecek tanıtım törenine katılacak.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saat 09.30'da Spor Toto Teşkilat Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 13.00'da Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Stefan Füle ile görüşecek.

- Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, saat 10.00'da parti genel merkezinde gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelecek.

- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, saat 14.00'da Parti Meclisi üyeleriyle birlikte Anıtkabir'i, saat 14.30'da Devlet Mezarlığı'nda Bülent Ecevit'in mezarını ziyaret edecek.

- CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, saat 11.00'da TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, saat 10.00'da parti genel merkezinde hükümetin programı ile ekonomi politikasını ve güncel ekonomik gelişmeleri değerlendireceği bir basın toplantısı düzenleyecek. ,

- CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, saat 11.30'da Tunceli'de 34 gündür devam eden açlık grevi ve toplu mezarlar hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Suriyeli alimler, saat 10.30'da Yeşilköy'deki Wow Otel'de, Suriye halkına destek için gerçekleştirdikleri konferansın sonuçlarını kamuoyuna açıklamak üzere bazın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Yeşilay Cemiyeti, saat 11.00'de Sepetçiler Kasrı'nda "Zararlı Alışkanlıklar ve Bağımlılıkla Mücadele" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Beylikdüzü 2. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, saat 19.30'da Beylikdüzü Kültür Merkezi önünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle başlayacak.

- 650.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Ali Gürbüz, memleketi Antalya'nın Korkuteli ilçesinde törenle karşılanacak.

- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, YURTKUR'un kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla Makedonya, Gürcistan, Moldovya, Bosna-Hersek, Polonya, İspanya, Bulgaristan, Belarus, Sırbistan, Kazakistan, Yunanistan ve Romanya'nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan '50. Yıl Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında saat 19.00'da Karaalioğlu Parkı'nda yapılacak kortej yürüyüşüne katılacak.

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından saat 17.30'da Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi'nde bulunan idare hissesinin özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalenin nihai pazarlık görüşmesi yapılacak.

- Ankara Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, saat 09.30'da 100. Yıl Çarşısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Çankaya Belediyesi tarafından saat 18.00'da Sakarya Caddesi'ne yaptırılan ahşap heykellerin açılış töreni gerçekleştirilecek.

- 16 Temmuz Gençlik Hareketi üyeleri, saat 14.30'da Abdi İpekçi Parkı'nda Suriye'deki olaylara ilişkin basın açıklaması yapacak.

- Liberal Demokrat Parti üyeleri, saat 10.30'da TBMM önünde vergilerin yüksekliği ve yeniden düzenlenmesi ile ilgili basın açıklaması yapacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Futbolda şike soruşturması kapsamında gelişmeler takip ediliyor.

- A Milli Basketbol Takımı, hazırlıklarına Kepez Arena'da devam ediyor.

- Galatasaray'ın Temmuz ayı Divan Toplantısı, saat 13.30'da Galatasaray Adası'nda gerçekleştirilecek.

- Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdürüyor.

- Fenerbahçe, Belçika'da oynayacağı hazırlık maçları için saat 11.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel bir uçakla bu ülkeye gidecek.

- Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Trabzonspor, dördüncü hazırlık maçında Belçika'nın KRC Genk takımıyla karşılaşacak. Mücadele, TSİ 20.00'de başlayacak.

İHA

TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlar Kurulu için güven oylaması yapılacak. 61. Hükümet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret edecek. (15.00/16.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Avrupa Komisyonunun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle'yi kabul edecek. (13.00)

AK Parti ve BDP temsilcilerinin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çağrısı üzerine bir araya gelmeleri bekleniyor. (13.00)

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapacak.(10.00)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak. (10.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Diyarbakır'da, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. (09.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (10.45)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklama Birliği Yönetim Kurulu ve üyelerini bakanlığın Ulus'taki binasında kabul edecek. Bakan Günay, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Teşhir Salonlarının açılış törenine katılacak. (14.30-19.30)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı arasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ayrılarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlanan birimlerin devir teslim töreni yapılacak. (11.00)

İstanbul'da başlayıp Antalya'da sona erecek olan ve aralarında gözleri görmeyen Murat Demirok'un da bulunduğu bisikletçilerin seyehati devam ediyor. Bisikletçiler İzmir'de basın toplantısı düzenleyerek hem turla ilgili hem de engelli sorunlarına ve çözüm önerilerine değinecek. (10.30)

Ulaştırma Bakanlığı koordinesinde ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün dâhil olduğu 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' projesi kapsamında Erzurum Aziziye Parkı Anıtı önünde Emniyet Kemeri Simülatörü, Alkol Gözlüğü, Gezici Araç Muayene İstasyonu, Bilgi Yarışmaları ve Eğitim Duvarı Etkinlikleri düzenleneck. (11.00)

İzmir İşadamları Derneği'nin olağan genel kurul toplantısı yapılacak. Toplantıya TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral de katılacak. (18.30)

17. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni Masat Köyünde Dede Korkut Türbesini ziyaret ile başlayacak. (15.30)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Brüksel temasları izleniyor. Eroğlu, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek'le bir araya gelecek.

SPOR

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

Futbolda şike soruşturması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe Futbol Takımı yeni sezon hazırlıkları kapsamında üçlü turnuvaya katılmak için Belçika'ya gidecek. (11.00)

Galatasaray Kulübü Aylık Olağan Divan Kurulu toplantısı yapılacak. (13.30)

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber