Devlet protokolünde 'maç' krizi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2005 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 25 Mayıs 2005 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı için ayrılan 22 kişilik protokol davetiyesinin krize yol açtığı yönündeki haberlere açıklık getirdi. Şahin, devlet protokolünü esas alarak davetiyeleri dağıtacaklarını söyledi.

Şahin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin soruları üzerine UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı öncesinde yaşanan 'davetiye' krizini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) dünkü toplantısında verilen arada davet ettiğini açıklayan Şahin, Sezer'e davetini, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu aracılığıyla ilettiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Sezer'den davete bir cevap gelmediğini ifade eden Şahin, toplantıya verilen arada Orgeneral Özkök ile konuştuğunu, Özkök'ün maça katılabileceğini bildirdi. Maça üst düzeyde katılımın kendisini memnun edeceğini vurgulayan Şahin, protokol için 22 kişilik bir liste olduğunu, kendisinin de devlet protokolünü esas alarak davet etmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın maça geleceğini kendisine ilettiğini anlatan Şahin, bunun dışında Meclis Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve yüksek yargı organlarının başkanlarını da maça davet edeceklerini açıkladı. Şahin, gazetecilerin sorusu üzerine, 22 kişilik liste nedeniyle protokolda bazı bakanların yer almayacağını belirtti.

Şahin, "Hepsi beni anlayışla karşılayacaktır" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan daha tam yanıt alamadım ama buna rağmen kendisini listeye yazacağım. Genelkurmay Başkanımız da ertesi gün bir toplantısı olduğu için gelip, katılacakmış. Kuvvet komutanları ile de görüşeceğim" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber