Sağlık Bakanı Akdağ, Danıştay'ın kararını değerlendirdi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2011 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşları muayenehanelere mecbur edecek bir sistemi kabullenemeyeceklerini belirterek, "AK Parti hükümeti olarak vatandaşın boynunu büktürmeyeceğiz" dedi.

Danıştay 10. Dairesi, devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalışan doktorların mesai dışında herhangi bir iş yapmalarını engelleyen Sağlık Bakanlığı yönetmeliklerinin ilgili hükümlerinin yürütmesini durdurdu. Katıldığı bir televizyon programında Danıştay'ın kararını değerlendiren Sağlık Bakanı Akdağ, hukuki sürecin devam ettiğini ifade ederek, "Hükümetin yapmak istediği şey, devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde çalışanlar dışarıda muayenehane çalıştırmasınlar. Bunun

bedeli vatandaşın çile çekmesidir. Buralarda çalışan herkesin maaşları, devlet hazinesinden ya da SGK tarafından ödeniyor. Sakat sistemi düzeltmek istiyoruz. Bu ara kararlardan vatandaşın endişesi olmasın. Milli irade, hukuk, vatandaşın aleyhine tecelli etmez. Devlette çalışan doktorların muayenehane işi olmayacaktır. Devletin hastanesi ve üniversite hastanesinde çalışan doktorların dışarıdaki ilişkisini kabul etmiyoruz. Sağlık hakkı herkese lazım. Hükümet olarak en yoksula dahi bir çözümümüz var.

Vatandaşları muayenehanelere mecbur edecek bir sistemi kabullenemeyiz. AK Parti hükümeti olarak vatandaşın boynunu büktürmeyeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber