15 Temmuz 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 15 Temmuz 2011 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 19.30'da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve beraberindeki heyeti İstanbul'daki Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 10.30'ta Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemşi Bayraktar'ı, saat 11.00'da SODEP Genel Başkanı Hüseyin Ergün'ü, saat 15.00'da KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı'yı, saat 16.00'da Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt'u, saat 16.45'te ise BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci ile beraberindekileri ayrı ayrı kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ofisi'nde saat 14.15'de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i, saat 15.00'da NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'i, saat 16.30'da Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen'i ayrı ayrı kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, saat 14.00'da Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'na geçici bir madde eklenmesine ilişkin kanun teklifini görüşecek.

- TBMM Genel Kurulu, saat 18.00'da Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'na geçici bir madde eklenmesine ilişkin kanun teklifini ele alacak.

Bakanların faaliyetleri

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 11.00'da makro ekonomik gelişmeler ve bu yılın ocak-haziran dönemi merkezi bütçe uygulama sonuçlarını bakanlıkta düzenleyeceği basın toplantısında değerlendirecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 17.30'da Eskişehir Dedepark Otel'de düzenlenecek "Yılın Enleri" ödül törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'da parti genel merkezinde CHP'li belediye başkanlarıyla bir araya gelecek.

- CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, saat 11.30'da TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi Ahsat Toptaş, saat 11.00'da TBMM'de "düşen uçaklar" ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Galatasaray Lisesi önünde saat 14.00'da, Diyarbakır'da yaşanan son olaylarla ilgili basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerde girdikleri çatışmada şehit olan 13 asker için bir tören düzenlenmesi ve şehitlerin törenin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketlerine gönderilmesi bekleniyor. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de katılması bekleniyor.

- Libya krizini çözmeye yönelik çalışmaları koordine etmek amacıyla oluşturulan ''Libya Temas Grubu''nun 4'üncü toplantısı, Türkiye ile bir önceki toplantının ev sahibi olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin eş başkanlığında Çırağan Sarayı'nda başlayacak.

- İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın katılımıyla IRCICA Yıldız Sarayı Çit Kasrı'nda bir toplantı gerçekleştirecek.

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da nisan ayı işgücü verilerini açıklayacak.

- RTÜK Başkanı Davut Dursun, saat 12.00'da Kurul'un Bilkent'teki merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Mustafa Kumlu, saat 10.30'da sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Diyanet İşleri Başkanlığı, saat 21.00'da Berat Kandili dolayısıyla Ankara Hasan Tanık Camii'nde özel program düzenleyecek.

- Kanal 7 yöneticileri, saat 15.00'da Deniz Feneri soruşturması kapsamında Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunanları ziyaret edecek.

- 16 Temmuz Gençlik Hareketi üyeleri, saat 14.30'da Suriye Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak.

- Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın kardeşi Burhan Cavcav'ın cenazesi, Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

- Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda saat 10.00'da 3'ncü sınıf öğrencilerinin "Açık Deniz Eğitimleri Uğurlama Töreni" gerçekleştirilecek.

- DİSK Yönetim Kurulu, DİSK Genel Merkezi'nde saat 11.00'da 61. hükümet programını değerlendirecek.

- Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu üyeleri, Suriye Konsolosluğu önünde saat 13.30'da, "Suriye halkı bu cumayı 'özgürlük esirleri' cuması olarak gerçekleştirecek" konulu etkinlik kapsamında bir araya gelecek.

- Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinde düzenlenen "Anatolian Rock Fest" başlıyor. Etkinliğin açılışında yüzlerce motosikletli, Çanakkale iskelesinden Kumbağlar mevkisine gidecek.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Futbolda şike soruşturması kapsamında gelişmeler takip ediliyor.

- 2011-2012 sezonunu UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

- Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş, sabah saatlerinde basına kapalı kros çalışması yapacak ve Avusturya kampını tamamlayacak. Siyah-beyazlı takım, akşam saatlerinde İstanbul'a gelecek. Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Bursaspor ve Gaziantepspor'un rakipleri belli olacak.

- 2011 FIBA Avrupa Şampiyonası hazırlıklarının ilk etabı olan Antalya kampını tamamlayan A Milli Takım, saat 10.30'da ve akşam 18.30'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacağı antrenmanlarla hazırlıklarına devam edecek. Ay yıldızlı ekibin antrenmanlarının ilk ve son 15 dakikası basına açık olacak.

- "Spora Hayat Katanlar" plaket törenine Süleyman Seba, Ziya Doğan, Turgay Demirel ve birçok ünlü spor adamı katılacak. Tören saat 14.00'da Perpa Ticaret Merkezi'ndeki konferans salonunda düzenlenecek.

- NBA'in yıldızı Enes Kanter, saat 11.00'da eski okulu Doğa Koleji'nin davetlisi olarak Beykoz Doğa Koleji'nde basın mensupları ve sevenleriyle bir araya gelecek.

- Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdürüyor.

- Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig takımlarının yeni sezon hazırlıkları takip ediliyor.

İHA

15 Temmuz 2011 Cuma

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütüyle yaşanan çatışmada şehit olan 13 asker, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak. (10.00)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. (19.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen'i İstanbul Ofisi'nde kabul edecek. (14.15/15.00/16.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemşi Bayraktar, SODEP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ve BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci'yi ayrı ayrı kabul edecek. (10.30/11.00/15.00/16.00/16.45)

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile biraraya gelecek. Toplantıda dini hoşgörüsüzlükle mücadele konusunda uluslararası düzeyde siyasi iradenin vurgulanması konusu ele alınacak. (16:30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde CHP'li belediye başkanları ile bir araya gelecek. (11.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta makro ekonomik gelişmeler ve bu yılın Ocak-Haziran dönemi merkezi bütçe uygulama sonuçlarıyla ilgili açıklama yapacak. (11.00)

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, genel merkezde basın toplantısı gerçekleştirecek. (10.30)

Diyarbakır'da dün şehit olan Uzman Jandarma Fahrettin Aksu'nun naaşı bugün ikindi vakti Erzincan Terzibaba Camii'nde kılınacak namazın ardından Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek. (17.00)

Diyarbakır'da 13 askerin şehit edilmesine tepki gösteren "Hepimiz Mehmediz Güçbirliği Hareketi" Bursa'da Setbaşı'ndan Heykel'e yürüyecek. (12.00)

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Üst Kurul'un Bilkent'teki merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

Diyanet İşleri Başkanlığı, Berat Kandili dolayısıyla, Ankara Hasan Tanık Camisi'nde özel program düzenleyecek. (21.00)

Bursa Tüketici Dernekleri Federasyonu, tüketici kredilerine uygulanan KKDF Bakanlar Kurulu Kararıyla yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarılmasının Danşıtay tarafından iptal edilmesiyle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

SPOR

Avrupa kupalarındaki temsilcilerimiz Trabzonspor, Bursaspor ve turu geçmesi halinde Gaziantepspor'un rakipleri belli olacak. (13.00)

Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finalinde A Milli Takım Bulgaristan ile günün ilk maçında ise Sırbistan ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya gelecek. (19.30 / 17.00)

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmaya ilişkin gelişmeler izleniyor.

Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları izleniyor.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber