Bakan Dinçer'e yemekhane teşekkürü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2011 23:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, yemekhanelerde memur ve hizmetlileri ikinci sınıf insan konumuna sokan ?makam? düzenlemesini yasaklayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer'e, ?Tüm memur ve hizmetliler adına teşekkür ediyorum? dedi.

Milli Eğitim yemekhanelerinde şube müdürleri, daire başkanları, genel müdür ve yardımcıları ve üst düzey bürokratların özel bölümlerde kaliteli tabak, kaşık ve çatalla, papyonlu garsonlar tarafından masalarına yemek servisi yapılıyor olmasına karşılık öğretmen, memur ve hizmetlilerin ise ayrılmış başka bir bölümde kuyruğa girerek tabldotlarla yemeklerini alıyor olmasının bir aşağılama ve insan hakkı ihlali olduğunu yıllardır dile getirdiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bakanlık yemekhanesinde personelle yemek yerken fark ettiği bu aymazlığa son vermesinin eğitim camiasında büyük bir memnuniyet ve moral yarattığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den eğitim ordusu arasında ayrımcılık, küçümsenme ve aşağılanma yapılamayacağını, onursal konumu bakımından sıradan bir memur ile bir müsteşarın eşit olduğunu hatırlatan bu uygulamasından dolayı tebrik ve teşekkür ettiklerini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Kamuda birçok uygulama insanı değil, makamı yücelten anlayışların tezahürü olarak devam etmektedir. Devlet, memurunun onurunu ayaklar altına almamalıdır. Yemekhanelerde olduğu gibi birçok ortamda da yaşanan ilkel kast sisteminin derhal son bulmasını istiyoruz? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber