Özel sektörün gitmediği yere gazı devlet götürecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Temmuz 2011 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet, özel sektörün karlı bulmadığı için girmediği yerlerde gazı bizzat dağıtacak. Devlet eliyle gaz önce Iğdır ve Ağrı'da başlayacak

Deniz ÇİÇEK / ANKARA

Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşın gazını devlet götürecek. Bu bölgeler hariç neredeyse Türkiye'nin tüm şehirlerinde doğalgaz dağıtım ihaleleri yapılırken, bu ihaleleri alan özel sektör şirketlerin, vatandaşların kapısına kadar da doğalgaz dağıtımını yürütüyor. 2011 yılı içinde 986 bin yeni doğalgaz abonesine ulaşılması hedeflendi.

BAŞBAKAN SÖZ VERMİŞTİ

Başbakan Erdoğan da bölgede düzenlediği seçim mitinglerinde, doğalgaz götürüleceği sözü vermişti. Türkiye'de doğalgaz dağıtımı özel sektör eliyle yürütülürken, ancak şirketler, karlı olmadığı için doğu ve güneydoğudaki pek çok ilde dağıtım yapmak istemiyor. Bu illeri doğalgaza kavuşturmak isteyen hükümet de kolları sıvadı. Buna göre, doğudaki illerde doğalgaz dağıtımını bizzat devlet yapacak. Doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi yapılamayan şehirler ise Ağrı, Iğdır, Muğla, Zonguldak, Bartın, Sinop, Artvin, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Mardin, Şırnak ve Hakkari oldu.

Özel sektör yapmazsa biz yaparız

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önümüzdeki yılın sonuna kadar tüm illere doğalgazın ulaştırılmış olacağını söyledi. Yıldız, ancak Iğdır ve Ağrı gibi illerde BOTAŞ'ın doğalgaz boru hattını o ilin sınırına kadar getirmiş olmasına rağmen özel sektörden bir talep gelmediğini kaydetti. Yıldız, 'Tercihimiz bu dağıtımın özel sektör tarafından yapılmasıdır ama özel sektör şu veya bu gerekçeyle bunu yapmıyorsa, bizim buna tabii ki kayıtsız kalmamız söz konusu değildir' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber