Devlet baba süt dağıtacak

Haber Giriş : 20 Nisan 2005 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanlığı, süt sektörünün üretim fazlası isyanının ardından bir süt kampanyası hazırladı. Ülkenin en yoksul yüzde 6'lık bölümünü oluşturan 1 milyon aileye günde bir litre süt dağıtılacak

Kampanya bir yıl boyunca devam edecek.

Bu kapsamda 365 bin ton süt dağıtılırken, sektöre 352 milyon YTL kaynak aktarılmış olacak. Kampanya Sosyal Yardımlaşma Fonu, Bakanlık teşvik bütçesi ve sponsorluk sistemi ile finanse edilecek. Kampanyaya süt sektöründe faaliyet gösteren şirketler de katılabilecek. Özel ambalaj kullanılacak kampanya sütünü normalden düşük kár marjıyla verecek olan firmalar reklam yapma hakkını elde edecek. Sistem şöyle işleyecek:

KÖYE DEĞİL VAROŞA:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Genel Müdürlüğü'nün kayıtları arasında bulunan ve toplumun en yoksul yüzde 6'lık dilimine giren yurttaşlara her gün 1 litre sterilize UHT süt dağıtılacak. Süt dağıtımı 81 il merkezi ve belirlenen ilçelerde yapılacak. 1 milyon hane ile 4-5 milyon nüfusa ulaşılacak. Köyler dağıtıma dahil edilmezken, kentlerdeki varoş kesimi öncelikli olacak.

Bir yıllık kampanya uzun vadede Süt Fonu kurulmasının ilk adımını oluşturacak. Proje ile süt üretim ve tüketiminde artış sağlanacak. Risk altındaki yaklaşık 4-5 milyonluk (1 milyon hane) nüfus süt tüketebilir hale gelecek. Bir yıl boyunca arz ve talepte dengeli bir pozisyon geliştirilerek piyasa regülasyonunu olumlu yönde etkilenecek.

Güçlü: Süt içmeye özendirelim

TARIM Bakanı Sami Güçlü, sütteki sorunu gidermek amacıyla dün sektör temsilcileri ile yaptığı toplantıda süt içerek, toplumda süt tüketiminin artırılması ve bunun için devlet ile özel sektörün birlikte çalışması gerektiğini bildirdi. Sütaş, Setbir, TZOB, Yaşar Holding, Ak Gıda temsilcileri ile bir araya gelen Güçlü, sütte artış trendine mevsimsel artış da eklenince sektörde sorun doğduğunu ifade etti. Sorunların çözümünde devlet ile özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Güçlü, ?Gelecek belirsiz ve gıda stratejik önemde bir ürün. Özel sektör ve Tarım Bakanlığı olarak bu konuda sorumluyuz' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber