Başarılı öğrenciye iş garantili üniversite

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2011 21:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, başarılı öğrencilere birlikte iş yapma teklifi sunacaklarını söyledi.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, geçen yıla göre bu yıl daha çok öğretim üyesi aldıklarını, proje sayısını ve uluslararası yayın sayısını artırdıklarını belirterek, ''Bunlar yeni kurulmamıza rağmen bizim için cesaret verici gelişmelerdir'' dedi.

Özkanca, düzenlediği basın toplantısında, yeni açılan tüm üniversitelerin bir farklılık ortaya koyması gerektiğini, bu üniversitelerin Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun hale gelmesinin şart olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin globalleşen dünyadaki ekonomik ve siyasi başarısının üniversitelerle tamamlanması gerektiğini vurgulayan Özkanca, bunun yapılamaması halinde yeni kurulan üniversitelerin bir anlamının olmadığını savundu.

Özkanca, iyi branş eğitimi veren, araştırmaların yapıldığı, ihtisas üniversitesi olmak istediklerini belirterek, ''Kaliteden taviz vermeden Türkiyemize, hatta dünyaya iyi hizmet, iyi eğitim vermek istiyoruz'' dedi.

Bu yıl bölüm sayısını 15'ten 18'e çıkardıklarını ifade eden Özkanca, yeni eğitim döneminde 855 öğrenci ile yaklaşık 100 yabancı uyruklu öğrenci alacaklarını dile getirdi. Özkanca, şöyle devam etti:

''Bir üniversitede sadece eğitim varsa bu yetersizdir. Biz araştırmanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Onun için Mühendislik Mimarlık Fakültesinde arkadaşlarımız 6 tane ulusal proje yürütüyor. Örneğin 1-2 kişilik elektrikli araç tasarımı, enerji ile ilgili projeler var. Bu sayı artacak. Biz nitelikli eğitim kadromuzla hem araştırmayı hem eğitimi birlikte götürmeye çalışıyoruz. Geçen yıla göre bu yıl daha çok öğretim üyesi aldık, proje sayımızı ve uluslararası yayın sayımızı artırdık. Bunlar yeni kurulmamıza rağmen bizim için cesaret verici gelişmelerdir.''

Prof. Dr. Özkanca, burs imkanları ile ilgili de bilgiler vererek, LYS'de ilk 15 bine girerek üniversitelerini tercih eden öğrencilere her ay 250, ilk 2-8 bin arasında olanlara 500, ilk 2 bin arasında olanlara 750, ilk 100'de olanlara bin lira burs verdiklerini, yurtlarda da indirimli ya da ücretsiz yararlanma imkanı sunduklarını bildirdi.

Özkanca, bölümlerinde ilk 5'e girenlere mezun oldukları yıl iş garantisi verdiklerine dikkati çekerek, bu öğrencilere iş teklifinde bulunacaklarını anlattı.

ABD'deki 15, Avrupa'daki 20 üniversite ile anlaşma yaparak öğrencileri yurt dışında eğitim imkanı da sağladıklarını ifade eden Özkanca, araştırma ve geliştirmeye dayalı eğitim hedeflediklerini kaydetti.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın LYS'de başarılı olması halinde Melikşah Üniversitesi'nde eğitim görmek istediğini söylediğinin hatırlatılması üzerine de Özkanca, ''Beyanlarında 'hanım izin verirse' diyor. İnşallah hanımefendiden izin alır. LYS sonuçları belli olduktan kendisiyle görüşüp ısrar edeceğiz. O 'belki Açıköğretim Fakültesine girerim' diye düşünüyor ama üniversitemizde okuması bizim için şereftir. Kendisiyle tekrar görüşeceğiz'' diye konuştu.

Özkanca, öğrencilere tercihler konusunda yardımcı olmak için 20 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Kariyer Günleri düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber