Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı öğretmenlerine yapılan haksızlık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2011 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Aşağıda yer alan haber, mail ile gönderilmiş olup, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bir Milli Eğitim Bakanlığı Klasiği

Millî Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı fiziki imkân, öğretim elemanı ve kazanımlarını birleştirerek 2004 tarihinde, Türk Millî Eğitiminin Genel Amaçlarına ve Temel İlkelerine uygun olarak; TCDD ile raylı ulaşım sistemlerini imal eden ve kullanan kamu ve özel sektörün, teknik ve idari alanda yeterliliğe dayalı arz talep dengesini gözeten nitelikli personel ihtiyacını karşılamak üzere 4 üncü seviyede meslek elemanı yetiştirmek üzere 4 ilde (daha sonra 7 ye çıkarıldı) Raylı Sistemler Teknolojisi Bölümleri açtı. Bu bölümlerden biride SİVAS Merkez Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında Sivas da açılan Raylı Sistemler Teknolojisi Alanına yetiştirilmek üzere seçilen 3 öğretmen 2005 yılından itibaren yurt içinde çeşitli eğitim ve seminerlere tabi tutularak eğitildi ve kararname ile bu alana öğretmen olarak atandılar. (bu öğretmenlerin mezun oldukları yüksek öğretim programı TTK 80 nolu kararına göre Raylı Sistemler Teknolojisi Alanına uygun ayrıca 3 öğretmen Alanlarıyla ilgili Yüksek Lisans Derecesine sahip)

Bu öğretmenler Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Birliği arasında imzalanarak yürürlüğe giren, uluslararası proje olan Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi'nde (MEGEP) kapsamında Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı öğretim materyallerinin geliştirilmesi çalıştılar. TCDD uzmanlarıyla program geliştirme çalışmaları yaptılar.

Raylı Sistemler Teknolojisi Alanıyla ilgili okutulan derslerin modüllerini (ders kitabı) yazdılar. Yine uluslararası proje olan ?DEPRAST Raylı Sistemler ve Teknolojileri Eğitim Programı Geliştirme Projesi?nde görev yaptılar, yurt içinde Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı ile ilgili birçok toplantıya Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirmesi ile iştirak ettiler.

Geçen 6 yıl boyunca Raylı Sistemler Teknolojisi Alanında özveri ile çalıştılar. İlk mezunlarını 2008?2009 öğretim yılında verdiler ve bu mezunlar KPSS sınavı sonuçlarına göre TCDD bünyesinde istihdam edilmeye başladı.

Hal böyle iken Millî Eğitim Bakanlığı Nisan 2011 de bu öğretmenlerin kararnamelerini (bir mahkeme kararını gerekçe göstererek) değiştirerek eski alanlarına döndürdü.

İşin daha vahimi bu öğretmenlerin boşalttığı 3 kadroyu Haziran ayında Alan değiştirme yoluyla atamaya açtı ve doldurdu. Kimlerle mi?

Mezun oldukları yüksek öğretim programı buraya atanmaya uygun demiryolu hakkında eğitim almamış, 15 yıllık sınıf öğretmeni ile, 20 yıllık Teknoloji Tasarım Öğretmeni ile, Makine ve Kalıp öğretmeni ile.

2011?2012 öğretim yılında öğrencileri bu öğretmenlerimiz eğitecek. Hayırlı olsun. Raylı Sistem eğitiminin kalite çıtası bu öğretmenlerle daha da yükselecek.

Size bir Millî Eğitim Bakanlığı klasiği

Açıklama veya savunma: Bütün süreç yasal olarak gerçekleşmiştir.

Bu durumun aynısı Eskişehir Odunpazarı Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yaşanmıştır.

Ayrıca aynı durum: Denizcilik Alanı, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı, Gemi Yapım Alanı, Kuyumculuk Teknolojisi Alanı, Uçak Bakım Alanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanı gibi bölümlerde de olmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber