Atamaları yapılmayan ticaret ve turizm mezunları eylem yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi Üniversitesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi mezunu bir grup, bu yıl öğretmen atamalarında, kendi bölümlerinden atama yapılmamasına tepki göstererek Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

"Atama hakkımız söke söke alırız", "Aldınız niye atamadınız?", "Türkiye'de tekiz, farkımız bu" sloganları atan grup adına açıklamayı, Sinem Hişmioğulları yaptı. Türkiye ve Avrupa'da tek, dünyada ise yalnızca Amerika ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerde bulunan Ticaret ve Turizm alanında eğitimci yetiştiren Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi öğrencilerinin içler acısı durumunu kamuoyuyla paylaşmak istediklerini söyleyen Hişmioğulları, "Bu alternatifsiz fakültenin yetiştirmiş olduğu öğretmen adaylarının ne yazık ki artık tamamı gelecek kaygısı içine düşmüştür. Türkiye'nin batıya açılmasında en önemli kapılarından biri olan turizm, ülkemize her yıl ortalama 8 milyar dolar döviz girdisi sağlamakta ve ülkemizin en büyük ekonomik sorunlarından biri olan cari açığın kapatılmasında önemli bir rol oynamaktadır" dedi.

Hişmioğulları, Türkiye'nin ilerlemesinde en büyük paya sahip olan Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nin az sayıdaki mezunu için verilmeyen atamlar yüzünden sektörde haklı yerini alamadığını ve bu sorunun ticaret eğitimini giderek kalitesizleştirdiğini kaydetti. Bu kadar önemli olan bu sektörün geleceğinin eğitimsiz çalışanların ellerine terk edildiğini belirten Hişmioğulları, "Bunun en önemli göstergesi de bu işin eğitimini en iyi şekilde verecek olan biz Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ticaret ve turizm alanında öğretmen açığı olmadığı gibi basit gerekçe ile eğitim alanının dışına itilmesidir" dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla dağıtılan çiçekleri Milli Eğitim Bakanlığı önüne bıraktı. Bazı öğrenciler ise kalem kırdı. Eylem nedeniyle polis Milli Eğitim Bakanlığı önünde güvenlik önlemi alırken, grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber