Güçlü, 'Okul Sütü Projesi'ne soğuk bakıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2005 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün, süt üretimindeki artış nedeniyle ortaya çıkan sorunun çözümü için gündeme getirilen "Okul Sütü Projesi"ne soğuk baktığı açıklandı. "İlla okul sütü olacak diye bir şey yok" diyen Güçlü, sorunun çözümü için talebin artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından düzenlenen, ''AB Sürecinde Süt Sığırcılığı ve Süt Sanayi'' konulu panelin çıkışında basın mensuplarının "Okul Sütü Projesi için bir çalışmanız var mı?" yönündeki soruları üzerine Güçlü, bu konuda önemli olanın talebi karşılamak olduğunu ifade ederek, "İlla okul sütü olacak diye bir şey yok'' dedi.

Sorunun çözümü için talebin artırılması gerektiğini ve bunun kısa vadede hareket şansı olursa ihracatta değilse yurtiçi tüketiminin artırılmasıyla sağlanacağını belirten Güçlü, bunun birkaç yolunun olduğunu, illa okul sütü olacak diye bir durumun olmadığını kaydetti. Sorunun sektörün yani Tarım Bakanlığı, üretici örgütleri ve sanayicinin sorunu olduğunu vurgulayan Güçlü, "Gidilecek yol belli.

Önemli olan bu yolda nasıl yürüyeceğimiz ve kimin ne kadar fedakarlık yapacağı. Ortak bir bakış açısı oluşturarak soruna çözüm arıyoruz" diye konuştu.

Sorunun çözümü konusunda bu akşam TZOB Başkanı, sanayiciler ve üretici örgütlerinin temsilcileriyle tekrar biraraya geleceklerini açıklayan Bakan Güçlü, ''Ulaşmak istediğimiz sonuca göre talebi artıracağımız bir yolu ve bunu kendi aramızda nasıl paylaşacağımızı çözeceğiz'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber