Bakan Bayraktar: İstihdamı artırmak için ciddi gayretlerimiz var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2011 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da istihdamı artırmak, gençleri iş sahibi yapmak için ciddi gayretleri olduğunu söyledi.

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın (EYOF) açılış törenine katılmak üzere Trabzon'a gelen Bakan Bayraktar'ı, Trabzon Havalimanı'nda Vali Recep Kızılcık, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, AK Parti Trabzon milletvekilleri Aydın Bıyıkoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ve diğer ilgililer karşıladı. Bayraktar'a havalimanında ayrıca, bir grup Trabzonspor taraftarları çiçek vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Bayraktar, daha sonra, partisinin Akçaabat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Toplantıya, Bayraktar'ın yanı sıra milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, İl Başkanı Adnan Günnar, Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve teşkilat mensupları katıldı.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un AK Parti iktidarı döneminde güzelleştiğini ve marka değerinin arttığını söyledi. Bayraktar, şöyle devam etti: "Bu 9 sene içinde de Trabzon'a pozitif ayrımcılık yapıldı. Bundan sonra da fazlasıyla yapılacak. Teşkilatlarımızın gönlünü çok fazlasıyla yapmak zorundayız. Elimizden ne kadar geliyorsa biz teşkilatın emrinde olacağız. Ne söz verdiysek onları bir bir yerine getireceğiz. Trabzon'da 9 proje söyledik, bunların hepsinin altında birçok proje daha var. Köy ve grup yolarını yapacağız. İstihdamı artırmak, gençlerimizi iş sahibi yapmak istiyoruz. Bu konuda çok ciddi gayretlerimiz var."

"AKYAZI İÇİN GEREKİRSE YENİ KANUN ÇIKARTIRIZ"

Akyazı Projesi'yle ilgili Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararını hatırlatan Bayraktar, Akyazı için gerekirse yeni kanun dahi çıkartabileceklerine vurgu yaptı.

Yürütmeyi durdurma kararının kısa sürede sonuçlanacağına inandığını dile getiren Bayraktar, "Akyazı için gerekli yerlere girişimlerimiz yapıyoruz. 15-20 gün içinde Akyazı tekrar başlayacak. Bunun yanında Trabzon'da kentsel dönüşümleri tamamlayacağız." dedi.

Bugün Mardin'de 3 askerin şehit olduğu terör saldırısına da değinen Bakan Bayraktar, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve kökünün kazınacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber